Vajdaság

Órákig tart átjutni a szerb-magyar határon, videón mutatjuk a rendszeres torlódásokat

A 2020-21-es pandémia nagyságrendekkel vetette vissza a nemzetközi utazások számát, de úgy tűnik, a világjárvány végeztével az utazási trendek is megváltoztak, hiszen a 2022-es adatok szerint a Horgos-Röszke autópálya határátkelő nem csak a COVID-19 előtti számoktól, de még a 2021-es mutatóktól is elmarad. Vagyis a határátlépő utazók száma csökken ugyan, de a várakozási idő mégsem rövidül. Informatikai rendszerleállások és – a horvátországi gyakorlathoz képest – indokolatlanul hosszan tartó ellenőrzések lassítják a szerb-magyar határon várakozók sorait. 

A magyar kormány az egyszerűsítésre, tehermentesítésre és a várakozási idő felszámolására való hivatkozással 2014 és 2020 között több mint húsz milliárd forintot (több mint 50 millió eurót) költött el, de a beruházások nem hozták meg a várt eredményt. A 2021-2027-es periódusra vonatkozó keretből a magyar határrendészet újabb fejlesztéseket tervez, 14,7 milliárd forint (közel 40 millió euró) értékben. De vajon fenntartható lehet-e egy a digitális technológiára épülő új modell, ha még a meglévő, egyebek mellett többéves felhasználói tapasztalatokon alapuló rendszert sem tudták zökkenőmentesen üzemeltetni a határellenőrzés során?

Szerbia és Magyarország között jelenleg kilenc határátkelő üzemel, de ezek közül csak három éjjel-nappali, és egy vezet az autópályán. A többi közúti határátkelő a Horvátországtól Romániáig terjedő szakaszon oszlik meg, általában reggel 7 és este 7 óra közötti nyitva tartással.

 

Figyelembe véve a munka, tanulás, családegyesítés és ügyintézés miatt rendszeresen közlekedők, vagyis az ingázók tapasztalatait, legalább ennyire indokolt lenne a fejlesztéseket a kisebb határátkelőkön elvégezni. Ezeken ugyanis akár tízszer tovább tart a várakozási idő. Ráadásul 2023 novemberétől várható az Entry/Exit System (EES) bevezetése, ami elsősorban a harmadik országbeli személyeket fogja ellenőrizni, de közvetve érinteni fogja az EU-s állampolgárokat is. Ez a rendszer egy automatizált informatikai megoldás, amely rögzíti az utazók személyes és biometrikus adatait (ujjlenyomatot szkennel és arcképet készít).

A cikk az Átlátszó Vajdaság oldalán folytatódik.

Szöveg: Gyurkovics Virág (Átlátszó Vajdaság)  Segesvári Csaba (Átlátszó). Adatvizualizáció: Szabó Krisztián (Átlátszó). Videó: Bodoky Bence (Átlátszó). A cikk a Journalismfund Europe támogatásával készült.

Megosztás