Sportsikerek

Továbbra is négyszeres bajnoknak festik a nagyotmondó miskolci fideszes képviselőt

Ismét négyszeres magyar bajnoknak mondták Hubay Györgyöt a Tour de Hungary díjkiosztóján. Annak ellenére, hogy korábban már bebizonyosodott, hogy ez ebben a formában nem teljesen igaz.

Hubay György miskolci fideszes országgyűlési képviselő a kampányában az állította, hogy négyszeres magyar bajnok kerékpáros volt. Az eszakhirnok.com még akkor utánanézett, és kiderült, ebből csak annyi igaz, hogy többszörös helyezett volt országos bajnokságokon.

„Hubay úr fiatalon a korosztályában első osztályú kerékpáros volt, egy, az ő idejében nagyon jó csapatban versenyzett. Akkoriban az országúti kerékpársport a mostani állapotokhoz képest virágkorát élte, tehát ha valaki – mint a szóban forgó versenyző – többszörös az akkori – mostani mezőnyökhöz képest gigantikus méretű mezőnyökben – országos bajnokságokon többszörösen helyezett és a válogatottságig eljutott, az minden esetben csak kiváló sportoló lehetett” – válaszolta még tavasszal  Vizer Barnabás a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára.

Szombaton Miskolcon a Tour de Hungary verseny díjkiosztóján Hubayt mint négyszeres magyar bajnokot hívták a színpadra, hogy díjakat adjon át.

A verseny költségeinek jó részét a Magyar Turisztikai Ügynökség állja. Ahogy más országok is teszik, így Magyarország is az országimázs növelésére használja a nemzeti körversenyét – nyilatkozta korábban az Indexnek Eisenkrammer Károly, a verseny fõszervezõje.

Hubay korábban azt is állította, hogy a város egyik legjobb gimnáziumában érettségizett, de ez a mondás sem állta ki az igazság próbáját, mert csak két évig látogatta a patinás intézményt, aztán munka mellett járt iskolába.

Pusztai László – eszakhirnok.com

Fotó: a szerző felvétele

Megosztás