Egyéb

A Csurka-rajongó jelölt vitte a radikalizálódó miskolci körzetet

 

Miskolc 2-es választókörzetében a fideszes Hubay György győzött. Ami azért is érdekes, mert ő volt az országban az egyedüli jelölt, aki nagy fölénnyel mandátumot tudott visszaszerezni a Fidesz számára a szociktól. Pedig a legutolsó pillanatban még az LMP is visszalépett  itt.

A város szegényebbnek számító körzetében induló Hubay György, akárcsak pártja az egész országban, faék egyszerűségű kampányt tolt. Koós János, virsli, sör az itt élő időseknek, néhány, főleg romák által lakott ház lerombolása, és ígéret-dömping arra, hogy még a társasházak belsejébe is biztonsági kamerákat fognak telepíteni, ha ezt kéri a lakóközösség.

Előzmények

Késik a 11 milliárdos DVTK-stadion átadása, nem lesz megnyitó a választásig

Helyi fideszesek szerint nem a legélesebb kés a fiókban a Csurka-rajongó miskolci képviselőjelöltük

2014-ben Miskolcon a 2-es körzetben elbukott a fideszes jelölt, és ezek után még a fideszes körökben is vitákat váltott ki, amikor Kriza Ákos polgármester, a választókerület elnöke előállt jelöltjével, Hubay Györggyel, akiről a kampány végén sem tudunk sokkal többet, mint az elején.

Csakhogy úgy tűnik, Kriza Ákos polgármesternek van igaza, aki a választások éjszakáján „nemzeti, polgári és radikális” városnak nevezte Miskolcot, ami ma egyet jelent az elsöprő Fidesz többséggel – állítja egy írásában Zárug Péter Farkas politológus, aki egyébként Kriza Ákos tanácsadója.

Ma Magyarországon el lehet úgy jutni a Parlamentbe, hogy a vidéki sajtó elfoglalása után alig van, aki feltegye a kérdést, kicsoda maga, mi a szakmája, hol dolgozott, miből élt az elmúlt 40 évben. A Németországból, más források szerint Braziliából a 90-es évek közepén hazaérkező, állítólag a parkettás szakmában dolgozó Hubay, aki egykori politikai harcostársai szerint szemmel láthatólag nehéz anyagi helyzetben volt, először a MIÉP-hez csatlakozott.

Egy azóta sem cáfolt információ szerint annak idején, MIÉP-es jelöltként a Fidesz plakátjait szaggatta vehemensen, majd 2010-ben egy újonnan alapított civil szervezet segítségével (SZEME) próbálkozott bekerülni a miskolci közgyűlésbe, sikertelenül.

Később jó kapcsolatokat ápolt a miskolci szocikkal is, és néha tömegsport rendezvényeket szervezett a városban. Pár év múlva pedig már mint fideszes képviselő tűnt fel a miskolci közgyűlésben. Önéletrajzát soha nem töltötte fel a város honlapjára, ezen a szokásán a mostani választások idején sem változtatott.

Bemutatkozó sajtótájékoztatón is csak pár mondatot szólt magáról. Az állította, hogy a város legpatinásabb gimnáziumában érettségizett, és négyszeres kerékpáros magyar bajnoki címet szerzett korábban.

Mikor az eszakhirnok.com helyi portál kommentelői nem találták a tablóképét, sőt azt is megkérdőjelezték, hogy van-e egyáltalán érettségi bizonyítványa, annyit reagált, valóban nem ott fejezte be a középiskolát, hanem a miskolci Dolgozók Gimnáziumában, de a bizonyítvánnyal nem rukkolt elő. A dolgozók gimnáziuma évekkel ezelőtt megszűnt.

A Magyar Kerékpáros Szövetségben pedig Hubay György országos bajnoki címeiről nem tudnak, csak arról, hogy többszörösen helyezett versenyző volt a 70-es években.

Pusztai László (Északhírnök)

Megosztás