Egyéb

A fasiszták a spájzban vannak, az ösztöndíjak pedig az asztalon – 12. heti hírösszefoglalónk

 

Az európai szélsőjobb krémje vonult fel egy Soros-ellenes konferencián; az Átlátszó Oktatás pedig elindította a HÖKmonitort, Európa egyetlen ösztöndíjadatbázisát. A gyakornoki programunkra hétfőig lehet jelentkezni. 12. heti hírösszefoglalónk.

Ezeket mindenképpen olvasd el:

 

Még két napig lehet jelentkezni az Átlátszó Oktatás gyakornoki programjába

Olyan embereket keresünk, akik aktív szerzői szeretnének lenni Magyarország egyetlen felsőoktatási oknyomozó blogjának. Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akiket általában érdekel az oktatás témaköre, szeretnének a témában izgalmas és érdekes cikkeket/videókat (interjúkat, riportokat, kritikákat stb.) készíteni, valamint fontos visszaélések, korrupciós ügyek és jó gyakorlatok feltárásával befolyást szeretnének gyakorolni a hallgatói önkormányzatok, az egyetemek és a kormányzat működésére. Jelentkezési határidő: március 27. (Átlátszó Oktatás)

 

Az Átlátszó Oktatás elindította a HÖKmonitort, Európa első és egyetlen adatbázist a hökösöknek juttatott ösztöndíjakról

Tíz egyetemet pereltünk be, és tíz másik adta ki per nélkül a HÖK tisztségviselőinek juttatott ösztöndíjakat, hogy azok a hok.atlatszo.hu oldalon működő adatbázisba felkerülhessenek. A projekt az Átlátszó Oktatás eddigi legnagyobb vállalása, és hatását jól szemlélteti, hogy napokkal indulása után tucatjait kapjuk olvasói leveleknek, ahol az érintettek magyarázkodnak, vagy az érdeklődők köszönetet mondanak. A megfelelő használat mellett könnyedén áttekinthető felület az egyetemek által megküldött, közérdekből nyilvános kifizetéseket tartalmazza, amik így, rendszerezett formában adatbányászok és korrupciókutatók érdeklődését is felkeltették. A következő hetekben, hónapokban a szerkesztőség feldolgozza az adatokat. (Átlátszó Oktatás)

 

Soros-ellenes konferencia újfasiszta meghívottakkal

Stop Operation Soros néven szervezett konferenciát szombaton az Identitesz és a Knights Templar International. A meghívottak felét az Identitesz tagjai tették ki, melléjük veretes külföldi szereplőket hívtak. Felszólalt a brit fasiszták egyik vezéralakja, egy erőszakos bűncselekményekért elítélt olasz szélsőjobbos, sőt egy magyar előadótól Szálasi-idézet is elhangzott. Szerkesztőnk az eseményen tartózkodott, melyről részletes beszámolót és videóriportot készített. (Átlátszó Oktatás)

 

„Az integráció sosem lesz sikeres, ha nem vonjuk be a magyarokat is”

Több szervezet is dolgozik azért, hogy nyelvtanítással segítsék a Magyarországra érkező menekültek és bevándorlók társadalmi, munkaerő-piaci beilleszkedését. Ettől függetlenül vannak olyan kezdeményezések is, melyek ingyenes nyelvoktatást kínálnak olyan magyar felnőtteknek, akik egyébként ezt nem engedhetnék meg maguknak. A MigHelp ezt a kettőt ötvözi azzal a céllal, hogy a nyelvtanuláson keresztül közelebb hozzák egymáshoz a külföldieket és a magyarokat. (Átlátszó Oktatás)

Ha van még időd:

 

Egy, az ukrán határhoz közeli orosz gimnáziumban rendőrök vezettek el egy diákot, mivel Putyin fő ellenlábasát támogatja. Diáktársai később az igazgatóval és az osztályfőnökkel szálltak vitába arról, hogy mi is az a demokrácia. (Index)

 

Ferge Zsuzsa új kötetének megjelenése kapcsán beszélt a magyar társadalomról. A cikk érinti a hátrányos helyzetű családok lehetőségeit, mellyel az Átlátszó Oktatás is foglalkozott oktatási szempontból már (444)

 

Megint ledózerolná a kormány a jelenlegi felsőoktatást. A kormányzati tervek szerint jól működő intézményeket szakítanának többfelé, csak hogy megteremthessék Budapesten az agrártudományi mamutegyetemet. (Index)

Kis György Márk

Megosztás