infografika

Erősödő reál szakok – INFOGRAFIKA

Egyes tendenciák folytatódtak, míg más esetekben meglepő eredményt hoztak az idei felvételik a hazai felsőoktatásban. 2015-ben is több nő jelentkezett egyetemi képzésekre mint férfi, és dominanciájuk a felsőoktatási szakképzésben megkérdőjelezhetetlen. Ugyanakkor beérni látszik a kormányzat azon törekvése, hogy a reálszakmák felé tereljék a fiatalokat, azonban még így is az ELTE és a Corvinus az abszolút nyertese a hallgatókért folytatott versenynek. A felvételizők átlagéletkora a 24 évet sem éri el, és jellemzően az állam által finanszírozott képzési helyekre szeretnének bejutni, ami nem meglepő, hiszen idén a legnépszerűbb szakokon már akár 350 ezer forintot is elkérhetnek egy-egy félévért.

Unod az olvasást? Támogass minket, hogy még több videót készíthessünk neked! Mire van szükségünk? Egy Sennheiser EW 100 ENG G3-as szettre és egy MD 46 DYNAMIC mikrofonra 206.550 Forint és 63.675 Forint, azaz összesen 270.225 Forint értékben.
PayPalos utaláshoz kattints IDE, ha a hagyományos utalást választod, akkor „atlatszo.hu Nonprofit Kft. 12011265-01424900-00100007”, de fontos, hogy a közlemény rovatban szerepeljen az „Átlátszó Oktatás” megjelölés. Postai csekken keresztül is támogathattok minket, csak írjátok meg a postacímeteket az [email protected], ahová postázhatjuk.
A megcélzott összegen felül beérkező adományokat a szerkesztőség további kiadásainak finanszírozására fordítjuk.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás