adatvizualizáció

A nap infografikája: így néz ki megyénként a harmadik hullám a lazítások második körében

Míg a lazításokat egyszerre, országos szinten vezetik be, addig a megyék helyzete nagyban eltért és eltér a koronavírus harmadik hullámában. 

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

 

Az egész országban két-három hete csökken az új esetek száma, de eltérés van a csökkenés mértékében és abban is, hogy mennyi ideje tart. Így alakult ki az a helyzet, hogy amikor az óvodásokat és általános iskola alsó tagozatosokat visszaengedték az intézményekbe, és a vendéglátó egységek teraszai is országszerte nyitás előtt állnak Budapesten és Komárom-Esztergom megyében – ahol hamarabb kezdődött és ért csúcsára a napi fertőzöttek száma –, jelenleg fele annyi napi észlelt eset van, mint, mondjuk, Baranyában vagy Veszprémben.

Az adatok egy hetes periódus összesített regisztrált fertőzéseit hasonlítják a megelőző egy hetes periódushoz. A növekedés, illetve csökkenés mértékét mutatják, melyből látszik, hogy felfutóban vagy lefutóban van, illetve stagnál a járvány az adott megyében.

Az utolsó hét napos adat az április 19-ével záródó periódust mutatja.

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

 

Megosztás