Egyéb

Gyermekvédelemmel foglalkozik a nemi erőszak eltussolásával vádolt hökös

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság személyi asszisztenseként áll közalkalmazásban Bubla Áron, az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának korábbi HÖK-elnöke, akit egy nemi erőszak eltussolásának vádjával zártak ki a karról.

4000__ani_6

 

 

A 2013-as ELTE Állam- és Jogtudományi kari gólyatáborban történt nemi erőszak csak 2014-ben került nyilvánosságra, amikor az áldozat interjút adott az Indexnek. Az ügy folyományaként többek között két hallgatót kizártak az egyetemről, egyikük Bubla Áron, aki a HÖK elnöki tisztségét töltötte be a gólyatábor idején. A Kar fegyelmi bizottságának elnöke, Hack Péter szerint a gólyatábor szervezői ugyan tudtak a gyanúról, miszerint nemi erőszak történt a táborban, ennek ellenére nem nyújtottak megfelelő segítséget az áldozatnak, illetve nem működtek együtt az eset felderítésében és kezelésében.

A kizárás ellen halasztó hatályú fellebbezést nyújtott be Bubla Áron, így tanulmányait folytatni tudta az egyetemen. Alig öt hónappal a fegyelmi eljárás után azonban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vette alkalmazásba, személyi asszisztensi munkakörbe, tudtuk meg egy közérdekű adatigénylés nyomán. A Főigazgatóság többek között szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatokat lát el, kutatásokat folytat és az ellátórendszert is kiértékeli. Fenntartója például a Vakok Állami Intézetének, több rehabilitációs intézménynek, javítóintézeteknek és gyermekotthonoknak.

A Főigazgatóságon Bubla bruttó 285.300 forintot keres, mely a hrportal.hu bérkalkulátora alapján körülbelül 186.000 forintos nettó bért jelenthet. 2015. február másodikán létesült a kormányzati szolgálati jogviszony, ami határozatlan időre jött létre.

Bubla Áront és a Főigazgatóságot megkerestük kérdéseinkkel, de mindeddig nem válaszoltak.

Frissítés: az Index érdeklődése nyomán Balog Zoltán miniszter irányítási jogkörében eljárva utasította a főigazgatót, hogy szüntessék meg a munkaviszonyt.

Kép: Bubla Áron még HÖK-elnökként, forrás: ELTE Online.

Unod az olvasást? Támogass minket, hogy még több videót készíthessünk neked! Mire van szükségünk? Egy Sennheiser EW 100 ENG G3-as szettre és egy MD 46 DYNAMIC mikrofonra 206.550 Forint és 63.675 Forint, azaz összesen 270.225 Forint értékben.
PayPalos utaláshoz kattints IDE, ha a hagyományos utalást választod, akkor „atlatszo.hu Nonprofit Kft. 12011265-01424900-00100007”, de fontos, hogy a közlemény rovatban szerepeljen az „Átlátszó Oktatás” megjelölés. Postai csekken keresztül is támogathattok minket, csak írjátok meg a postacímeteket az [email protected], ahová postázhatjuk.
A megcélzott összegen felül beérkező adományokat a szerkesztőség további kiadásainak finanszírozására fordítjuk.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

 

Megosztás