Egyéb

Szerdán ítélet várható a kancellári pályázatok közzétételéről

Szerdán ítéletet mondhat a bíróság arról, hogy bárki elolvashatja-e az egyetemi kancellárok pályázatait. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát pereltük be, miután kiderült, hogy több egyetemi kancellár kínosan gyenge pályázattal nyerte el tisztségét.

A VS.hu szerezte meg több egyetem kancellárjának nyertes pályázatát, amelyekben nyelvtanilag hibás és értelmetlen mondatokat és szakmaiatlan terveket találtak. A Szegedi Egyetem kamudiplomás kancellárjáról az Átlátszó Oktatáson is írtunk már, aki szerint a hallgató azért van, hogy hallgasson. Most azért perelünk, hogy minden nyertes pályázatot elolvashassunk, és közzé is tegyük őket.

Az kancellári pályázatokért az EMMI ellen indítottunk pert, mert a minisztérium nem adta ki a pályázatokat, noha állami egyetemek majdnem mindenható gazdasági vezetőinek szakmai terveiről van szó. Úgy véljük, hogy egy demokratikus országban alapvető fontosságú, hogy a vezetők alkalmasságáról bárki meggyőződhessen: ehhez pedig szükség van a pályázati anyagok nyilvánossá tételére.

A bíróság szerda reggel 10:00-re tűzte ki a következő tárgyalást, ahol ítélet is várható. Ahogy legutóbb, most is mindenkit szeretettel várunk, részletek a Facebook-eventben! Tárgyalásra járni jó buli, ha nem voltál még, itt a remek alkalom.

Gyertek el a kancellári pályázatokért indított perünk tárgyalására! Ítélet várható.

Posted by Átlátszó Oktatás on Thursday, May 28, 2015

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás