felsőoktatás

Miskolci Egyetemen haverokkal üzletelni a buli

Az atlatszo.hu ma egy remek cikkben foglalta össze, hogy miért is jó az egyetemi rektor haverjának lenni. Zsíros megrendelések egy az egyetemen oktató tanár családi cégének, akik persze már évek óta haverok. Bár az Átlátszó azt nem írta le, hogy az említett Molnár Lászlónak van egy másik cége is, ami a Miskolci Egyetem egyik tanszékére van bejegyezve. Meg azt sem, hogy a pletykák szerint László írta a szenátus által megválasztott gépész rektorjelölt – Dr.Illés Béla – rektori pályázatát, ami már a választás előtt több hónappal kéziratként terjedt az egyetemen belül, de ez csak belsős pletyka. ( Hogy szokott rektort választani Miskolc? arról itt olvashat)

Január 31-én jelent meg az Egyetemigazsag nevű, névtelen szerző által vezetett blogon egy írás, mely azt írja, hogy az évek óta tartó megszorítások, valamint az Arcadom-hoz és Gropius-hoz kötödő befejezetlen építkezés miatt sínylődő Miskolci Egyetem Rektori Hivatala nem éppen spórolósan működött az utóbbi években. Mi több, Patkó Gyula korábbi rektor főtanácsadója, Molnár László Hexagon Family Bt nevű cége “a Miskolci Egyetem működésével kapcsolatos programkoordinációs, beruházásokkal kapcsolatos tanácsadói, műszaki elemzői, oktatásszervezői és erre vonatkozó tanácsadói feladatok ellátásával lett megbízva.”

A blog szerint olyan egyetemi feladatokat is ehhez a céghez szerveztek ki, mint a diplomaosztók, vagy karácsonyi koncertek szervezése, de fizettek tanácsadásért, fordításért is a bt-nek – 2006 óta összesen 30.644.850 forintot. A történet február elején lépett magasabb szintre, mikor Prof. Dr. Patkó Gyula rektor rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, melyen kiállt Molnár László mellett és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az írás miatt.

A teljes cikk: http://atlatszo.hu/2013/04/26/mis…

A szerződés itt

Megosztás