Mutyimondó

Eddig 119 milliárd ment el a Városliget beépítésére, térképen az önkormányzatoknak és egyházaknak ajándékozott állami ingatlanok

A Városliget átalakításáért felelős állami cég eddig már 119 milliárd forint értékben kötött szerződéseket, és még messze a vége az építkezéseknek. Térképre tettük, hogy 2010 óta hol milyen ingatlanokat ajándokozott az állam önkormányzatoknak és egyházaknak. 

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Eddig 119 milliárd forintot költött a kormány a Liget-projektre, még egyszer ennyi kellhet

Az összeg mintegy felét a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, valamint az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ generálkivitelezési munkái teszik ki. Az építkezések kivitelezői között több kormányközeli céget találunk, és az osztrák Strabag magyarországi leányvállalatai is felbukkannak. 2012-ben egyébként a kormány 50-60 milliárd forintra becsülte a Liget-projekt végösszegét, Baán László 2018-ban azonban már 250 milliárd forintos összköltségről beszélt.

42,5 milliárd forint értékű ingatlant adott az állam egyházaknak és önkormányzatoknak 2010 óta

Közadatigénylésben kértük ki, hogy 2010 óta milyen ingatlanokat kiknek adott át az MNV ingyen. Az adatok szerint ilyen épületből és épületrészből országszerte 1152 van, melyeknek összértéke jelenleg 42,5 milliárd forint. Térképen és grafikonokon mutatjuk meg, hogy hol, milyen, mekkora értékű ingatlanokat adott át a magyar állam térítésmentesen, és kik kapták meg őket.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás