Mutyimondó

Így mutat Matolcsy Ádám luxusautó-gyűjteménye, a NER kitartottja a Dunaújvárosi MSZP-elnök

Mintegy 70 millió forintra tehető Porsche-gyűjteménye van Matolcsy Ádám közpénzből meggazdagodott vállalkozónak, a jegybankelnök fiának. Képgalériánkban Ön is megnézheti a csinos Targákat. A héten újabb bizonyítékát találtuk a Dávid Ibolya-féle 70:30-as mondásnak: az MSZP dunaújvárosi elnöke is fürdik a közpénzben.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Matolcsy Ádám Porsche 911 Targákat gyűjt

Pár hónappal ezelőtt egy olvasónk vette észre, hogy három Porsche 911 Targa parkol egymás mellett egy XIII. kerületi garázsban. Az Átlátszó kiderítette, hogy az autók Matolcsy György jegybankelnök kisebbik fia, a kormányközeli vállalkozóként közpénzből meggazdagodott Matolcsy Ádám gyűjteményébe tartoznak. Megtaláltuk a gyűjtemény negyedik darabját is. A négy autó becsült értéke összesen 60 – 70 millió forintra tehető.

A dunaújvárosi MSZP-elnök cége 662 millió forint uniós támogatást kapott a Fidesz-kormánytól

Pintér Attila dunaújvárosi MSZP-elnök a társtulajdonosa annak a cégnek, ami az MTI néhány nappal ezelőtti híre szerint 662 millió forintnyi uniós támogatást nyert el. Az uniós támogatásokat nyilvántartó kormányzati honlapról kiderül, hogy az elmúlt két évben Pintér cégének más projektjeit is támogatta a kormány EU-s pénzzel. Dunaújvárosban régóta pletykálnak az MSZP és a Fidesz együttműködéséről, 2013-ban például Pintér Attila sógora három trafikkoncessziót is elnyert.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás