Mutyimondó

Közzétettük a kereshető TAO-adatbázist, Tel-Avivig követtük a honvédségi luxusrepülőket

Sziszifuszi munka gyümölcsét próbálgathatják az olvasók: kereshető adatbázissá varázsoltuk azt a kamionnyi dokumentumot, amit az emberminisztérium – persze bírósági ítélet nyomán – ráborított a Transparency Internationalra TAO-ügyben. Keressen sportág, település, cégnév vagy egyesület alapján, tudja meg, ki mennyit kapott a társasági adóból. Számos, a kormánnyal közeli kapcsolatot ápoló céget és nevet találtunk, amikor azt próbáltuk megfejteni, vajon kinek érheti meg, hogy Budapestre költözik, és jelentős privilégiumokat kap az egykori KGST-bank.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Kereshető adatbázist készítettünk a TI által kiperelt, 2011-2016 közötti TAO-támogatásokról

A Transparency International Magyarország 2017-ben pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, amelynek a jogerős ítélet értelmében ki kellett adnia az arra vonatkozó adatokat, hogy mely cégek melyik sportegyesületnek mennyi TAO-pénzt juttattak 2011 és 2016 között. A TI-nak az EMMI hosszas időhúzás után több ezer oldalnyi kereshetetlen formátumú dokumentumot adott ki, amelyekből az Átlátszó kereshető adatbázist készített, így végre nyilvánossá és bárki által hozzáférhető vált több évadnyi TAO-adat.

A MOL, a MET, az OTP és a Takarékbank is üzletelt már az orosz Nemzetközi Befektetési Bankkal

Biztosan lesznek olyanok, aki jól járnak az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank Magyarországra költözésével. Hogy világosabban lássuk, megnéztük, kik üzleteltek eddig az NBB-vel. Nem lepődtünk meg: számos, a kormánnyal közeli kapcsolatot ápoló céget és nevet találtunk: felbukkan a MOL, a MET, a Takarékbank, az OTP, az Eximbank de még a kínai állam is.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás