Mutyimondó

Amerikából is látszik Budapest oroszbarát fordulata, további műkincsek Orbán irodájában – Heti Mutyimondó

A The Wall Street Journal riportereivel közös munka volt cikkünk, amelyben azt mutattuk be, hogy az amerikai kormány magas rangú diplomatái egyre jobban aggódnak Orbán Viktor határozott oroszbarát külpolitikája miatt. Ismét adatokat kértünk és kaptunk arról, hogy mi minden közkincs került a Miniszterelnökség budai várbeli új irodájába: Barabás Miklós és Székely Bertalan alkotta festményeket is „kölcsönöztek” Orbánék.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

A magyar kormány nem hajlandó aláírni a védelmi együttműködési megállapodást az amerikaiakkal

Az amerikai kormány magas rangú diplomatái egyre jobban aggódnak amiatt, hogy Orbán Viktor egyre határozottabban Oroszország felé irányítja Magyarországot, és hogy próbálja hazánkat fokozatosan függetleníteni az amerikai szövetségesi kapcsolatoktól.  Az Átlátszó munkatársa e cikk angol változatán együtt dolgozott a The Wall Street Journal riportereivel.

A Nemzeti Múzeumból 14 festményt kölcsönöztek ki a Karmelitába a Miniszterelnökségnek

A Várgondnokság Nonprofit Kft. 2023. november végéig kölcsönzött ki a Várban lévő új miniszterelnöki irodába 14 műtárgyat a Magyar Nemzeti Múzeumból.  A Karmelitába kikölcsönzött alkotások között van Barabás Miklós alkotása Baross Gáborról, és Székely Bertalan Gróf Andrássy Gyulát ábrázoló festménye is – derült ki a közadat-igénylésünkre adott válaszból.

A héten emellett:

  • megpróbáltuk megfejteni, vajon miért mosódik össze újabban Közép-Európában a hazafiság a militarizmussal,
  • kapkodtuk a fejünket a forgóajtó-jelenség iskolapéldáját szemlélve: közjegyző lett a volt igazságügyi helyettes államtitkár, majd kisvártatva ismét a szaktárcánál bukkant fel,
  • összeszámoltuk, hogy lassan eléri az egymilliárd forintot, amennyivel az adófizetők megsegítették Lévai Anikó erdélyi barátait,
  • regisztráltuk, hogy újabb 8,8 milliárdos munkát bíztak Mészárosékra: Zalaegerszegen ennyiért épül majd új uszoda,
  • bemutattuk, miért süllyedt nyomorba Venezuela, miközben a kiváltságosok kitömték a zsebeiket,
  • meglepődtünk, hogy máris hatalmas korrupciós botrányba keveredett Brazília nemrég beiktatott elnöke, Orbán Viktor egyik példaképe, a szélsőjobbos Jair Bolsonaro családja.

További cikkeink:

Megosztás