Egyéb

A Buda-Cash háza tájáról fújta a szél Mészáros Lőrinc markába az Opimust

Megint elköltöttünk egymilliárdot a vizes vb-re; most is frissülhet a Kubatov-lista; Lázár János bevásárol az Ybl-villa műkincseiből.

Ezekről ne maradj le!

Szíjj László az élen az első negyedéves közbeszerzések listáján 160,2 millárddal (Átlátszó Blog)

A Buda-Cash háza tájáról indultak a Mészáros Lőrincékhez került Opimus-részvények (24.hu)

Tovább tömik pénzzel Lázárék a moszkovita energiagurut (Átlátszó Blog)

Ha van 3 perced:

Itt a tízes lista az első negyedéves közbeszerzések nyerteseiről – az első helyet Szíjj László vitte 160,2 millárddal
Összegyűjtöttük, hogy 2017 első három hónapjában tíz kormányközeli vállalkozó/vállalkozás mennyi közbeszerzést nyert. Szíjj László cégei konzorciumi partnereikkel együtt 160,2 milliárd forint értékű állami megbízást kaptak március végéig. Varga László áll a második helyen 124,7 milliárd értékű közbeszerzéssel. A Mészáros család cégei csak az ötödik helyen végeztek, de azért nekik is jutott 10,8 milliárd. (Átlátszó Blog)

A Buda-Cash háza tájáról indultak a Mészáros Lőrincékhez került Opimus-részvények
A tőzsdei vállalatok átláthatóságára vonatkozó laza szabályozás miatt nyilvános információkból nem teljeskörűen bizonyítható, hogy Mészáros Lőrinc és szövetségesei a bíróság előtt álló brókerektől vették el a 7,8 milliárdos Opimust. Az azonban a jelenlegi és korábbi tulajdoni arányok ismeretében már biztosan kijelenthető, hogy a Mészáros-féle csapat mostani részvényeinek majdnem a harmada – ha közvetetten is, de – a Buda-Cash háza tájáról érkezett. (24.hu)

Tovább tömik pénzzel Lázárék a moszkovita energiagurut
Egy közelmúltban megjelent közbeszerzési hirdetmény tanúsága szerint folytatódik a kilencvenes évek elejének valutaspekulánsaként és privatizációs lovagjaként ismert Kovács Gábor gyümölcsöző kapcsolata a Lázár János vezette kancelláriával. Több mint negyedmilliárd forintért veszi meg a Miniszterelnökség a bankár érdekeltségétől a Budakeszi úti Ybl-villában található műkincseket. A villa – és a benne lévő ingóságok – megvásárlására tavaly év végén már elkülönített a kormány 1,4 milliárd forintot. (Átlátszó Blog)

A Fideszből nemrég kizárt Tényi István maga is gyártotta a Fidesz szerint nem létező Kubatov-listát
Juhász Péter bejelentette, hogy feljelentést tesz az ország feljelentőjeként ismert Tényi István ellen, akit nemrég zártak ki a Fideszből, miután őket is feljelentette, mondván a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Tényi azt is elárulta, hogy ő maga is gyártotta az úgynevezett Kubatov-listát (amelynek létét volt pártja tagadja). A szimpatizánsok lajstromát egy zárt számítógépes rendszeren keresztül frissítették és – szerinte – frissítik jelenleg is. Juhász ezt követően jelezte, feljelenti Tényit, aki kijelentésével gyakorlatilag beismert egy bűncselekményt. (24.hu)

Ha van még két perced:

Újabb 1 milliárd a vizes vb-re – így már 95 milliárd fölött járnak a kiadások (Átlátszó Blog)

Matolcsy unokatestvére és Matolcsy korábbi jobbkeze is bevásárolta magát az MKB Bankba. (444.hu)

“A CEU-s vircsaft” ellen szerveztek magánszemélyek tüntetést szombat este több szélsőjobboldali szervezet közreműködésével (Átlátszó Oktatás)

Nulla hozzáadott érték található azokban az elemzésekben, amelyekért 150-200 milliót adtak a pénzünkből Matolcsy rokonának a Matolcsy-szervezetek (444.hu)

13,6 milliárd ment el eddig a Testnevelési Egyetem fejlesztésére (Átlátszó Blog)

 

A mai Mutyimondót készítette: Szász Zsófia

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás