Egyéb

Ez nem egy újabb Harry Potter-könyv: vádat emeltek Voldemort ellen

Egy váci lovas egyesület telephelyén fegyverek után kutatott a TEK; Simicska-közeli emberek lobbiztak a vízumgyáros Kiss Szilárd érdekében; újabb milliárdokat költ az MNB egyik alapítványa egy ingatlanra.

Ezekről ne maradj le!

A TEK rohant le egy lovardát egy elszámolási ügy miatt (Átlátszó)

Simicska körének emberei lobbiztak Kiss Szilárdéknak (Index)

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen (HVG)

Ha van 3 perced:

A TEK rohant le egy lovardát egy elszámolási ügy miatt
TEK-es akció egy váci lovas egyesület telephelyén, házkutatás háborús fegyver és lőszerek után, illetve a Kincsem című film produkciós cégének fizetésre „kényszerítése” – ezek mind megtalálhatóak rejtői történetünkben, amelynek hátterében egy ló bértartása miatt kialakult, évek óta tartó, pitiáner elszámolási vita áll. (Átlátszó)

Simicska körének emberei lobbiztak Kiss Szilárdéknak
2013 őszén, amikor már bebukni látszott a moszkvai agrárattasé vízummutyija, a Simicska-Nyerges érdekkörhöz tartozó két államtitkár, Farkas Imre és Poprády Géza közös levélben lobbizott a külügynél, hogy Kiss orosz élettársa, Jelena Cvetkova és szervezete folytathassa a vízumigénylést. Arról a nőről van szó, akiről a magyar kémelhárítás kiderítette, az orosz titkosszolgálattal áll kapcsolatban. Belső külügyes levelekkel mutatjuk be, hogyan bukott le a vízummutyi, és győzedelmeskedtek mégis a mutyizók. (Index)

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen
A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű ügyben vádat emelt Mengyi Roland országgyűlési képviselővel és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken. A magát Voldemortnak hívó fideszest az ügyészség bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja. Ha a gyanú beigazolódik, Mengyi 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. (HVG)

Újabb 4,5 milliárdot költ az MNB egyik alapítványa egy ingatlanra
A Csónak u. 1. szám alatti egykori Ybl-villában a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány művészeti galéria és étterem kialakítását tervezi, a kivitelező a Magyar Építő Zrt. Az alapítvány 2014-ben 4,6 milliárd forintért vásárolta meg az épületet. Az átalakítás első ütemére még nem nyílt eljárásban szerződtek 989 millió forintra a Magyar Építő Zrt.-vel, ami most 4,49 milliárdért folytatja az ingatlan rendezvényközponttá alakítását. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Győrben a WHB az evangélikusok által becsült összegnél eddig 700 millióval drágábban újít fel épületeket. (Átlátszó)

Civilek akcióztak a parlament Igazságügyi Bizottságának ülésén, Szél Bernadett pedig annyit kérdezgetett a CÖF-ről, hogy megvonták tőle a szót. (444, 444)

Gimnazisták kérdezték Áder Jánost a felsőoktatási törvény módosításáról, aki nem mulasztotta el kijátszani a „hány CEU van” kártyát. (24.hu)

Majd az Oszi elintézi! – a Csíki Sör mögött is álló, a Mol Nyrt. topvezetői közé tartozó Világi Oszkár portréja. (Index)

Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára épül meg a Heves megyei Visontán, amelyre Mészáros Lőrinc 6,2 milliárd forintot kap az államtól. (Vastagbőr)

A héten benyújtja az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a Fidesz, eszerint a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron vehetnék igénybe. (24.hu)

A JC Decaux hirdetőcég szerint a Momentum aktivistái megrongálták a kormány nemzeti konzultációs hirdetéseit, amikor „Orbán” és „Moszkva” feliratokat ragasztottak rájuk. (HVG)

 

A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás