Egyéb

Furcsa rendőri látogatásokról számoltak be a CEU-s tüntetők

Oroszország után mi is megállapodunk Iránnal nukleáris energetikai együttműködésről; félmillió forintot használtak fel jogosulatlanul a taóból támogatott vízilabda-egyesületek; az MKB és a Laveco neve is előkerült az orosz pénzmosási ügyben

Ezekről ne maradj le!

Az MKB Bank és a Laveco offshore-gyár neve is felmerült a sokmilliárd dolláros orosz pénzmosási ügyben (Átlátszó)

Titokzatos rendőri látogatások a CEU-tüntetőknél (Index)

Iránnal köt megállapodást a kormány nukleáris energetikai együttműködésről (24.hu)

Ha van három perced:

Az MKB Bank és a Laveco offshore-gyár neve is felmerült a sokmilliárd dolláros orosz pénzmosási ügyben
A magyar MKB Bank neve is felmerült az orosz-amerikai Pavel Szemjonovics Flider amerikai büntetőügyében. Flidert az Egyesült Államokban ellenőrzött technológiák csempészetével és pénzmosással vádolják. A vádirat szerint az FSZB fedőcégével is üzletelő Flider perirataiban felbukkan régi ismerősünk, a Welsz-sztoriban is érintett Laveco offshore-közvetítő neve is (Átlátszó)

Titokzatos rendőri látogatások a CEU-tüntetőknél
Furcsa rendőri látogatásokról számolt be a vasárnapi CEU melletti tüntetés egyik magyar szervezője, illetve az egyik külföldi résztvevő. A külföldi diákot a tüntetés másnapján éjjel kereste fel egy magát „police”-nak hívó személy, a lakásban is körülnézett. Az egyik szervező a demonstráció reggelén tapasztalt furcsa dolgokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Index kérdésére közölte, hogy nem tud az esetről. (Index)

Az MVMI Informatikai Zrt.-hez megy a Hagyó-ügyből kimentett egykori Synergon-vezér
Bár a cégadatbázisokban még nem látszik, az MVMI Informatika Zrt. honlapján már Lazarovits Márk szerepel vezérigazgatóként. Lazarovits 2007 és 2011 között vezette a Synergon Informatika Zrt-t, az azóta megdőlt ügyészségi narratíva szerint ő töltötte volna meg a Hagyónak szánt nokiás dobozt. Mivel a sztori, és ezzel a vádirat kizárólag a harmadrendű vádlott Balogh Zsolt vallomásán alapult, a vallomás visszavonásával a Synergon vezér kikerült a Hagyó-ügyből. Csakhogy valamiért az ügyészség a Lazarovitsra tett terhelő vallomás és a vallomás visszavonása között eltelt két és fél évben egyáltalán nem nyomozott a Synergon-vezér ügyében, sőt, ki sem hallgatták. (Átlátszó)

Iránnal köt megállapodást a kormány nukleáris energetikai együttműködésről
Szombaton Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az iráni Atomenergetikai Hivatal vezetőjével fog aláírni egy szerződést a két ország nukleáris energetikai együttműködéséről, egész konkrétan arról, hogy közösen fejlesszünk egy atomerőművet, melyet majd Ázsiában és Afrikában értékesítenének. Irán a közelmúltban Oroszországgal kötött megállapodást hasonló együttműködésről. (24.hu)

Ha van még két perced:

Nagyjából minden tizedik működésükre fordított adóforintot jogosulatlanul használták fel a taórendszer bevezetését követő két évben a támogatott vízilabda-egyesületek. (MNO)

Több mint 20 Nógrád megyei település polgármestere kapott levelet a balassagyarmati Fidesz-irodától, mely sarkos stílusban kéri számon, miért nem fizettek eddig elő a kormányszócső Magyar Idők napilapra. (Átlátszó)

Az M1 híradója bevette egy cseh újság április elsejére szánt kamucikkét. (Vastagbőr)

Bár már magántulajdonban van a korábban állami háttérintézményként működő Design Terminál, mégis ugyanannyi állami támogatást kap, mint eddig. (MNO)

A Momentum népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy legfeljebb kétszer lehessen miniszterelnökké választani valakit; szokatlan ugyan, de célszerű lehet Magyarországon egy ilyen közjogi korlátozás. (Így írnánk mi)

Míg az Oxford, Harvard és Princeton egyetemek vezetői kiállnak a CEU mellett, a Debreceni Egyetem üdvözli a kormány lépéseit. (Átlátszó Oktatás)

A kormányközeli Épkar Zrt. nyerte a Budai Vigadó felújítására kiírt közbeszerzést. (MNO)

Közös hírportált indít az európai unióval kapcsolatos témákban az AFP francia, az ANSA olasz és a DPA német hírügynökség, adatújságírás műfajban. (Index)

 

A mai Mutyimondót készítette: Szász Zsófia

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás