Egyéb

Vádat emelnek Voldemort ellen

Közel 1 milliárd forint olimpiai jutalmat kaptak a magyar sportolók a riói olimpia után; vádat emelnek Mengyi Roland fideszes képviselő ellen; Fazekas Sándor a parlamentben megdicsérta a vízumgyáros Kiss Szilárdot.

Ezekről ne maradj le!

Itt van a tételes lista a 2016-os olimpiai és paralimpiai jutalmakról, nevekkel (Átlátszó)

Vádat emelnek Mengyi Roland ellen (Index)

Fazekas Sándor szerint jól végezte a munkáját a vízumgyáros Kiss Szilárd (444)

Ha van 3 perced:

Itt van a tételes lista a 2016-os olimpiai és paralimpiai jutalmakról, nevekkel
A 2016-os riói olimpián nyújtott teljesítményükért az olimpikonok összesen 989 millió forint, a paralimpikonok 356,5 millió forint, a sportszakemberek 925,5 millió forint jutalmat kapnak a magyar államtól. Négy éve még pereskednünk kellett érte, most az EMMI rögtön kiadta az Átlátszó adatigénylésére a 2016-os riói olimpiai jutalmak teljes listáját. (Átlátszó)

Vádat emelnek Mengyi Roland ellen
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérletének, hivatali vesztegetés bűntettének, befolyással üzérkedés bűntettének, valamint hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt vádat emelnek Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen. A magát Voldemortnak nevező politikus mellett még négy másik gyanúsított van az ügyben. (Index)

Fazekas Sándor szerint jól végezte a munkáját a vízumgyáros Kiss Szilárd
A fölművelésügyi miniszter a parlamentben kémregénynek nevezte a Kiss Szilárd-ügyet, amikor az LMP-s Szél Bernadett arról kérdezte, kinevezné-e újra a volt agrárdiplomatát. Fazekas szerint a moszkvai magyar követségen működő vízumgyár sem Magyarország, sem az Európai Uniós biztonságát nem veszélyeztette, továbbá amikor Kiss neki dolgozott, 25 százalékkal nőtt az orosz export. Hozzátette azt is, hogy szerinte a Kiss ellen folyó eljárásoknak nincs köze a minisztériumnak végzett munkájához. (444)

Elfordított tekintetek – A körmendi KDNP-s alpolgármester csábítási ügye
Bár a szülők idejében szóltak az iskolaigazgatónak, sőt később Körmend polgármesterét is megkeresték, érdemben semmi nem történt amiatt, hogy Szabó Ferenc tanár és KDNP-s alpolgármester megkörnyékezett egy kislányt. Kettejük kapcsolatáról írásos bizonyítékok is vannak. (Magyar Narancs)

Ha van még két perced:

Sajtószabadság van, de szabad sajtó alig. (Falramentaparlament)

Szuper lelkes recenziót írt jövőbeli főnöke, Matolcsy György könyvéről Parragh Bianka, az MNB Monetáris Tanácsának új tagja. (444)

Igazi nagyhal állt be Mészáros horvát focicsapata mögé, a Strabag lesz az Eszék támogatója. (Mfor)

Az eredetileg tervezettnél drágábban, 1,9 milliárd forintért építi meg a West Hungária Bau Kft. a vizes-vb óriás ugrótornyát. (Átlátszó)

A kormányzati propagandaanyag egyik arca volt a Juhász Péter ellen tüntető fidelitasos. (444)

Bemondásra kapott 400 milliót a kormány kedvenc írótehetség-gondozó szervezete. (Átlátszó)

Kiszivárogtatták Donald Trump 2005-ös adóbevallásának egy részletét; ez alapján az amerikai elnök nem volt adócsaló. (MNO)

LuxLeaks: enyhítették a multik adóelkerülését feltáró szivárogtatók büntetését, de bűnösnek mondta ki őket a luxemburgi bíróság. (HVG)

 

A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás