Egyéb

Soha nem találnád ki, hogy ki vett Tokajban luxusszállodát!

Egyetemet épít a ZÁÉV; most a diszkontláncokat rendszabályozná meg a kormány; titokban vásárolt cégeket az állam.

Ezekről ne maradj le!

12 milliárdért építi a ZÁÉV a Pallas Athéné Egyetem új campusát (Átlátszó)

Lázárék durván beleszállnának a diszkontláncokba (Index)

Titkos cégvásárlásokról döntött az állam (Napi.hu)

Ha van 3 perced:

12 milliárdért építi a ZÁÉV a Pallas Athéné Egyetem új campusát
A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak tulajdonában lévő Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. február végén közölte az MTI-vel, hogy 11,9 milliárd forintos ajánlattal a ZÁÉV Zrt. nyerte a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt közbeszerzést. Az MNB-alapítványok cége eredetileg 10,3 milliárd forintra becsülte a beruházás értékét. (Átlátszó)

Lázárék durván beleszállnának a diszkontláncokba
Az élelmiszerbotrányra hivatkozva újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok szívatására kitalált javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak Lázár János és Varga Mihály. Megszereztük az előterjesztést, amely szerint többek között évi 20 milliárd forintot szednének be az áruházaktól a parkolásért, kötelezően felvetetnének embereket a boltokba, durván beszabályoznák, hogy mennyi pénzt költhetnek reklámra a cégek és megsarcolnák az áruházak ingyenes buszjáratait is. (Index)

Titkos cégvásárlásokról döntött az állam
Több milliárd forintot költött el 2015-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. titkos vállalat-felvásárlásokra, jeligés projektekre, soha nem halott állami cégek adósságainak rendezésre – többek közt ez derül ki az átláthatóságot elvileg szolgáló parlamenti jelentésből. Tavalyelőtt 64 milliárd forint ment el az állami cégek támogatásra, tőkeemelésekre – ebből több milliárdról az sem tudható, hogy pontosan mire költötték, de az sem, hogy a pénz milyen kezekbe került. Fedőnevek az országgyűlési beszámolóban. (Napi.hu)

A multiknak adózunk, és erre a gatyánk is rámegy
A jelenlegi magyar adórendszer úgy van kialakítva, hogy az a gazdagoknak nagyon kedvez, míg a szegényeknek árt – hangzott el egy beszélgetésen, amelynek témája az adóigazságosság és az adópolitika volt. Elhangzott az is, hogy Magyarországon 8 millió embernek nincs megtakarítása, 4 millióan a létminimum környékén éltek az elmúlt években, és a magyar állam a második legtöbb pénzt költi saját magára Európában. (24.hu)

Ha van még két perced:

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodája, az Andrássy Rezidencia. (Index)

Újabb ügyben indult nyomozás Simonka György ellen, ezúttal egy sajtókapcsolatok javításához kapcsolódó tender miatt, amelyről korábban az Átlátszó is beszámolt. (MNO, Átlátszó)

Rendőr árulhatott drogot a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy buliban; egy razzia során tartóztatták le. (Kisalföld)

Dirk Gerkens nem érti, mi a baj a Tényekkel, és továbbra is kiáll a TV2 hírműsora mellett. (Index)

A frissen átadott úszóaréna mellé építenek egy mobilmedencét, hogy legyen hol úszniuk a gyerekeknek. (444)

Parragh Bianka, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökének felesége lehet az MNB Monetáris Tanácsának új tagja. (Portfolio)

Paks II.: az Európai Bizottságnak nem feladata, hogy amiatt nézzen a körmére egy beruházásnak, mert veszteséges és rengeteg közpénzbe kerül. (Eurológus)

 

A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás