Egyéb

Találkoztam Orbán Viktorral – állítja a “bombagyáros” Dietmar Clodo

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál súlyos visszaéléseket tárt fel a főtitkár, akit inkább menesztettek is; nem akarják elárulni mennyien utaznak az uniós pénzzel megtolt kisvasúton; Mészáros üzleti köre rendezte az Orbán-rokonság tartozását.

Ezekről ne maradj le!

A “bombagyáros” Clodo állítja: a ‘90-es években Orbánnal is találkozott (Átlátszó)

Menesztették a főtitkárt, aki feltárta a gyanús kifizetéseket a BKIK-nál (Napi,Napi)

Titkolják mennyien utaznak a felcsúti kisvasúton (Átlátszó, Vastagbőr)

Ha van 3 perced:

A “bombagyáros” Clodo állítja, a ‘90-es években Orbánnal is találkozott
A hazánkban “bombagyáros”-ként elhíresült Dietmar Clodo állítja, hogy a ‘90-es években, mint közvetítő rendszeresen adott át kenőpénzeket magyar rendészeti és politikai vezetőknek. Több ízben Pintér Sándornak és egyszer, a ‘98-as választások előtt Orbán Viktornak is. Clodóra hivatkozva több cikkben és egy könyvben is megjelent a történet. Ha igaz, az is kérdés, kerülhetett-e kompromittáló videó Orbánról az oroszok kezébe. (Átlátszó)

Menesztették a főtitkárt, aki feltárta a gyanús kifizetéseket a BKIK-nál
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK) végzett belső vizsgálat súlyos visszaéléseket tárt fel. Tavaly, a megújulás jegyében az elvileg a budapesti vállalkozások érdekeit képviselő szervezet vezetőváltáson esett át. Az akkor megválasztott főtitkár vezette az átvilágítást, akit kedden menesztettek. A vizsgálat szerint a BKIK rendszeresen olyan cégekkel szerződik, amelyeknek tulajdonosai a szervezet tisztségviselői. (Napi,Napi)

Titkolják, mennyien utaznak a felcsúti kisvasúton
Az Átlátszó szerette volna megtudni hányan utaznak a felcsúti kisvasúton, de az azt üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány szerint az adatot nem kell kiadni. Pedig a kisvasút 600 millió forintos uniós támogatást kapott, amiért máig nem tudjuk milyen forgalmat ígért a kormány. Ráadásul egy másik, a TAO-pénzekről szóló ügyben most mondta ki a bíróság, hogy az alapítvány közfeladatot lát el. (Átlátszó, Vastagbőr)

A kormány is beleállt az Igazi Csíki Sör ügyébe, de ki a tulajdonos, akit védenek?
Ahogy dagad az Igazi Csíki Sör körüli botrány, egyre érdekesebb, ki lehet a csendes társ a gyártócégben. Egyértelmű válasz nincs, viszont van egy fotósorozat Varga Mihály korábbi gyárlátogatásáról. Itt feltűnik Világi Oszkár felvidéki vállalkozó és a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója. Világi fontos kapocs a MOL és az azt bioüzemanyaggal ellátó szlovák cég feje között.  (Átlátszó Erdély)

Két hivatal közt elvész a vízumgyár?
Kérdés, hogy miután Kiss Szilárd moszkvai agrárattasé megbukott a belügyhöz tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági ellenőrzésén, a Miniszterelnökséghez tartozó Információs Hivatal miért nem vizsgálta át alaposabban a tevékenységét. A két hivatalnak kölcsönösen értesítenie kellett volna egymást, hogy valami nem stimmel Kissel és a vízumok kiadásával. (MNO)

Ha van még két perced:

Elindult az Assist próbaverziója, ami segít, hogy megtaláld a közadatokat. Összegyűjti és feldolgozható formátumban tárja elénk, amit az állam a weboldalak mélyére rejt. (Adatújságírás)

Mészáros Lőrinc közeli cég rendezte a Cider Alma Kft. 3 milliárdos tartozását a Nemzeti Kereskedőháznál. A Cider Alma egy olyan cégcsoportot fog össze, amelyben több Orbán rokon is feltűnik. (Hír TV)

A Momentum kikérte a Budapest 2024 Zrt. megalakulása óta keletkezett összes szerződést. Bekopogtattak az Eiffel Palace-ban 17,5 millióért bérelt irodába, annyi már kiderült: ott csak a “vezér” ül. (24.hu)

Tovább csúszik a Quaestor-ügy tárgyalása, mivel az összeférhetetlenség miatt kizárt igazságügyi pénzügyi szakértő szakvéleménye helyett kellene egy új.(444)

Még nem lefutott kör, pontosan mennyit fizetünk az EU-nak a 4-es metrós szabálytalanságok miatt. Először is az állam fizet, aztán kérdés, mennyit sikerül behajtani a szabálytalankodó cégektől. (Index)

Mikola István államtitkár válása óta egyre több csúnya részlet kerül nyilvánosságra. Most azt állítja volt felesége, hogy a korábban neki, mint diplomatafeleségnek járó apanázst Mikola lenyúlta. (24.hu)

A dél-koreai különleges ügyészség lecsukatná a Samsung-csoport több vezetőjét, akik az államfő korrupciós botrányában lehetnek érintettek. (MNO)

Nem álltak le a tüntetések Romániában a korrupciót megkönnyítő rendelet visszavonása után sem, így az államfő népszavazást kezdeményezett a témában. Azt még nem tudni, mi lesz a kérdés.(Hír TV)

 

A mai Mutyimondót készítette: Vikár Anna

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás