Egyéb

Jogerősen pénzbüntetést kapott Gergényi Péter a 2006-os rendőri túlkapások miatt

Kapcsolat lehet Orbán Viktor, Dietmar Clodo és Szemjon Mogiljevics között; furcsa körülmények között adtak el egy balatoni kempinget; a Jófogáson árulják a Fidesz strómancégét.

Ezekről ne maradj le!

Jürgen Roth: Pintér Sándor titka – exkluzív könyvrészlet (Átlátszó)

Féláron eladták a balatoni kempinget, titokban apartmanházakat építenének (24)

Tarlós felfüggeszti a 4-es metró gyanús szerződéseinek kifizetését (Index)

Ha van 3 perced:

Jürgen Roth: Pintér Sándor titka – exkluzív könyvrészlet
Jürgen Roth német író régóta foglalkozik a szervezett bűnözés és a politika kapcsolatával, főként Kelet-Európában. Tavalyi könyvének (Piszkos Demokrácia) egyik fejezetében Dietmar Clodo egykori „bombagyáros”, Pintér Sándor örökös belügyminiszter, és Szemjon Mogiljevics orosz maffiafőnök az 1990-es években kialakult kapcsolatát boncolgatja. A Pintérrel és Orbán Viktorral állítólagosan létező kapcsolatára az LMP is rákérdezett a parlamentben. (Átlátszó, Index)

Féláron eladták a balatoni kempinget, titokban apartmanházakat építenének
A balatonakaliak annak idején a régi kemping fejlesztésének reményében egyeztek bele az eladásba (méghozzá kikiáltási ár alatt). A szóban forgó helyszín rendelkezik az egyik leghosszabb, egybetartozó balatoni partszakasszal. (24)

Tarlós felfüggeszti a 4-es metró gyanús szerződéseinek kifizetését
Ez csak a mostani költségvetési évben 20 milliárd forint befagyasztását jelenti. A budapesti főpolgármester bejelentését egy nappal előzte meg Lázár János hasonló bejelentése egy rádióműsorban, ahol azt is elmondta, hogy a projekt 406 milliárd forintos végösszegéből eddig 380 milliárdot fizettek ki. (Index)

Hernádiék eltörlik a múltat? Bezár a kenőpénztranszfer-cég magyar lerakata
A ciprusi Hangarn Ltd. nevű cégről van szó, amely a horvát ügyészség szerint fontos állomása volt az Ivo Sanader volt horvát kormányfő felé áramoltatott kenőpénzeknek, és amelynek két hazai vállalkozása is van. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a Fővárosi Ítélőtábla a 2006 őszi rendőri túlkapások miatt. (444)

Együttesen 120 milliós bírságot szabtak ki egy tőzsdei cég vezetőjére és magára a cégre bennfentes kereskedelem miatt. (444)

Jófogáson keres új gazdát a Fidesz-stróman cége, ötödáron. (Átlátszó)

Megint több százmillió forintért vásárolt festményeket Matolcsy György jegybankja. (444)

Hamis kósersági tanúsítványt árusítottak, zsidó hitközségi vezetőknek és üzletembereknek kiadva magukat egy bűnözői csoport tagjai, akiket csalás gyanújával őrizetbe vettek. (HVG)

A Fővárosi Választási Bizottság elutasította Szigetvári Viktor kifogását, miszerint rendőrök és közteresek állták el az utat az Együtt aláírásgyűjtő pultjai felé. (444)

A Debreceni Egyetem először pénzt kért, majd a NAIH-hoz fordult illegális adatgyűjtés miatt, a hatóság azonban nekünk adott igazat. (Átlátszó Oktatás)

Máris elkövette ősbűnét a Momentum Mozgalom: döbbenetes, lesújtó részletek (az amúgy békésen megoldódó és nemlétező) raklap-botrányról. (444)

Van miért várni 2024-et: budapesti olimpia, az ellenzék által felbérelt ufók támadása, újra pestisjárvány Magyarországon – megjelent a Kétfarkú Kutyapárt jövőbelátó sajtóterméke. (444)

Pénzügyi visszaéléssel gyanúsítják Martin Schulz német szociáldemokrata politikust, az Európai Parlament egykori elnökét és Angela Merkel legfőbb kihívóját. (Index)

Az öreg Trump, az amerikai elnök Donald Trump nagyapja egyetlen bőrönddel vándorolt ki Amerikába, ahol igazán nagyot a fia gurított – a gyanús üzleti húzások azonban mindhármuknál megvoltak. (444)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás