Egyéb

Az Átlátszó beperli a Miniszterelnökséget a 4-es metróról szóló jelentés miatt

Kiszivárgott a 4-es metrós korrupciót vizsgáló jelentés egy rész, az Átlátszó perre megy a teljes dokumentumért; egy közvetítő nagyon jól járt a régi BKV-s trolik eladásával; megsértődött a NER egyik hűséges szolgája egy róla szóló cikken.

Ezekről ne maradj le!

Kiszivárgott a 4-es metrós korrupciót vizsgáló OLAF-jelentés (Index)

Az OLAF metrójelentésének teljes nyilvánosságáért perelünk (Átlátszó)

Kapitulált a Zsidai-konyhával keménykedő Budavári Önkormányzat (HVG)

Ha van 3 perced:

Kiszivárgott a 4-es metrós korrupciót vizsgáló OLAF-jelentés egy része
Hatvan (összesen 167 milliárd forint értékű) szerződésnél bukkantak szabálytalanságokra, vagyis korrupció nyomaira. 59 milliárd forint uniós támogatást követelhetnek vissza emiatt. Korábban két szerződéssel kapcsolatban szóltak hírek kenőpénzek kifizetéséről. (Index)

Az OLAF metrójelentésének teljes nyilvánosságáért perelünk
Hetek óta forgathatják izgatottan a magyar államigazgatásban az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) négyes metróról készített jelentését. Azt viszont nagyon nem akarják, hogy a közvélemény is tudjon arról, milyen szabálytalanságokat találtak az unió hivatalnokai. Az Átlátszó azonban nem hagyja annyiban és perre megy a jelentést őrző Miniszterelnökséggel.  (Átlátszó)

Kapitulált a Zsidai-konyhával keménykedő Budavári Önkormányzat
A néhány hete súlyos hiányosságokat megállapító jelentés miatt még az étterem tulajdonosai perelnek, újrakötötték a bérleti szerződést az önkormányzattal – pedig az korábban illegális üzemnek nevezte a Zsidai-éttermeket ellátó konyhát. (HVG)

Így számolt le Putyin elnök a külföldi ügynökszervezetekkel
Szisztematikusan, öt jól irányzott ütéssel számolt le a civil szervezetek többségével Vlagyimir Putyin. A még megmaradt oroszországi civil szervezetek számára marad az állandó fizikai, anyagi és szervezeti fenyegetettség. (Átlátszó)

Valaki nagyon jól járt a BKV trolibizniszével
A BKV darabonként másfél millió forintot kapott négy régi trolibuszért, amelyekért egy ukrán cég sajtóhírek szerint 8 millió fizetett – mármint darabonként. Ráadásul ők is érdeklődtek a budapesti cégnél, amikor meghirdették a buszokat. (HVG)

Ha van még két perced:

Sokat elárul az a sértődött nyílt levél, amit a NER egyik hűséges szolgája írt egy róla és gyanús állami pénzekről szóló újságcikkre reagálva. (444)

Landol Putyin, rögtön milliárdokat kap az orosz ortodox egyház. Eközben Lavrov orosz külügyminisztert magyar kollégája híres-neves házában vacsorázott Dunakeszin (Átlátszó, HVG).

Mészáros Lőrincéknél kihízták a régit –  65 milliós új iskolát kap Felcsút, ráadásként víztornyot is kap az ország mintatelepülése. (Magyar Narancs)

Bízzon mindenki a saját szimatában: az MTI szerint jó a levegő Budapesten, az Időkép szerint mindjárt megfulladunk. (444)

Szakirányú végzettség nélkül is vezethet ma valaki kormányzati hivatalt Magyarországon. (MNO)

Orbán Viktor a Putyinnal közös sajtótájékoztatóján újra elmondta a napokban a kormány által ismételgetett 6,5 milliárd dolláros magyar veszteségről szóló hazugságot. (444)

Budapesti álom 2024: ha Magyarországon senki nem lop, és mindannyian beledobunk 17 ezer forintot, jöhet az olimpia. (444)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás