Egyéb

Magyar furfang: havi félmillióért maszekol adótanácsadó cégeknél az adóhatóság elnöke

Nem meglepő módon másképp látják a felek az Alexandra-birodalom szorult helyzetének okait; nálunk lehet a leginkább számítani arra, hogy szétlopják az esetleges olimpiát; rejtély, miből vett magának luxusnyaralót a legfőbb ügyész.

Ezekről ne maradj le!

Matyi Dezső átverésről, ellenfelei szabálytalanságokról beszélnek (Átlátszó)

Az összes induló közül nálunk a legesélyesebb, hogy szétlopják az olimpiát (Index)

Vona legelőt, Lázár Mercedest vett, Gyurcsány pedig óriásit szakított a cégeivel (Direkt36)
Ha van 3 perced:

Matyi Dezső átverésről, ellenfelei szabálytalanságokról beszélnek
A taggyűlési jegyzőkönyv szerint megtagadta a Rainbow Kft. január 27-ére összehívott taggyűlésre szóló meghívó átvételét Matyi Dezső, míg a vállalkozás másik két tagja – Szabó Tünde és Matyi Bianka – nem jelent meg azon. Az ülésen a tagok közül egyedüliként a cég 50 százalékos üzletrészét tulajdonló Wolf-CRS Kft. vett részt. A határozatképtelen összejövetelen a társaság átvilágításáról, jövőbeli működésének a biztosításáról volt szó, így arról, hogy a Central-cégcsoporttal megállapodnak a bolthálózat és a dolgozók átvételéről. Matyi szerint átverték és a karácsonyi bevételt is ellopták tőle. (Átlátszó)

Az összes induló közül nálunk a legesélyesebb, hogy szétlopják az olimpiát
Nehéz megjósolni, hogy mennyire lesznek korruptak a pályázó országok 2024-ben, a jelenlegi mutatók alapján azonban az látszik, hogy az 2024-es olimpia rendezésére pályázó országok közül Magyarország esetében van a legnagyobb esély arra, hogy a korrupció jelentősen megdrágítja majd a rendezést. Erre a veszélyre ráadásul nem csak a Transparency International, de az Állami Számvevőszék is figyelmeztetett. Ráadásul még azt sem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe kerülne nekünk egy budapesti olimpia. (Index, Index)

Vona legelőt, Lázár Mercedest vett, Gyurcsány pedig óriásit szakított a cégeivel
Január végével nyilvánossá váltak a képviselői vagyonnyilatkozatok. Kiderült, hogy ugyan Rogán Antal szabadalmaztatott valamit, de pénzt még nem látott belőle, Tállai András ellenben havi félmillió forintot kap azért, mert szakért két adótanácsadó cégnek. Polt Péter legfőbb ügyész nyilatkozatában nincs arra utaló nyom, hogy miből engedheti meg magának egy balatonfüredi luxusnyaraló felét, Orbán Viktor viszont szegényebb lett tavaly óta. Direkt36, Direkt36, Index)

Botrány az Antall-tudásközpontban
Azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, és elbocsátották az Antall József Tudásközpont egyik irodavezetőjét, miután egy vezetői értekezleten védelmébe vette egyik kollégáját, aki lájkolta az olimpiaellenes kezdeményezést. Az intézet korábban azért került be a hírekbe, mert vezetője, Antall Péter, Antall József fia egy Facebook-csoportban kirúgással fenyegette meg azokat a dolgozókat, akik támadják a budapesti olimpiát. (MNO)

Ha van még két perced:

Tarlós István nyilvánosságra akarta hozni a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést, de a Miniszterelnökség leállította. (444)

700 millió forintot kapott a kormánytól a Szűcs Lajos fideszes képviselő által vezetett Magyar Tenisz Szövetség egy világverseny megrendezésére. (Átlátszó)

Lemondott a Figyelő főszerkesztője is, miután az L.Simon László – Lánczi Tamás – Tallai Gábor alkotta szerkesztőbizottság fogja ezentúl megszabni a hetilap irányvonalát. (Index)

Ügyes biznisz: ötszörös felárral adhatott túl egy közvetítő cég a BKV-tól vásárolt négy trolibuszon. (HVG)

Ultramodern sportváros fog épülni a Ferencváros számára a Népligetben, újságolta a Lokálnak Kubatov Gábor, azt kihagyta, hogy ez az adófizetőknek 10 milliárd forintba fog kerülni. (444)

Tavaly engedélyt kapott Balmazújváros önkormányzata, hogy felvegyen 230 millió forint hitelt egy hotel megvásárlására; az eladó és a vevő képviselője egyazon korrupciós büntetőper első, illetve másodrendű vádlottja. (Átlátszó)

Sajnos még szükség lenne egy csomó pénzre ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank által vásárolt új épületek használhatóbbak legyenek, reméljük, futja majd rá. (444)

Az MTVA egykori intendánsa és Fidesz-rendezvények műsorvezetője, Rákay Philip igazgatósági tag lett a mezőhegyesi állami ménesbirtokon. (HVG)
A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás