Egyéb

Mészáros Lőrinc tévéje költözhet a közpénzből felújított Nap TV-székházba

Tiborcz István offshore cégnek adta tovább a nemrég szerzett, állami pénzek körül mozgó WBH-t; Mészáros megveheti Gyárfástól a közpénzből felújított TV székházat; mindenki hallgat Pharaonról.

Ezekről ne maradj le!

Van még vagyon a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik központi cégében (Átlátszó)
Tavaly bejegyzett offshore cégnek adta el Tiborcz az ingatlanvállalkozását (Direkt36)
Közpénzből felújított székházat vehet Mészáros az Echo TV-nek (HVG)

Ha van 3 perced:

Van még vagyon a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik központi cégében
A Britton Capital & Consulting tavaly kényszertörlés alá került, de most hatályon kívül helyezték a végzést. A Britton 62%-os tulajdonosa a stabil piaccal rendelkező, többek között gyógyszergyáraknak csomagolást készítő Kartonpacknak, amiben a saját tőke 1,6 milliárd forint. Azzal, hogy a Britton tovább működhet megnehezült Fintha-Nagy Ádám térnyerése, aki eddig bennfentesség gyanúja mellett szerzett 30%-os részesedést a cégben. (Átlátszó)

Tavaly bejegyzett offshore cégnek adta el Tiborcz az ingatlanvállalkozását
Tiborcz István nyáron lett a WHB Ingatlan Kft. többségi tulajdonosa, ami tavaly egymilliárdért vásárolta meg az üresen álló komáromi ipari parkot, ahová a kormány próbál befektetőket találni. A cégcsoportban központi szerepe van a West Hungaria Baunak, ami sorra nyerte a közbeszerzéseket az elmúlt években. A miniszterelnök veje ősszel aztán eladta egy, a Brit Virgin-szigeteken tavaly bejegyzett offshore cégnek az állami pénzek közelében mozgó WHB-t. (Direkt36)

Közpénzből felújított székházat vehet Mészáros az Echo TV-nek
Mészáros Lőrinc a Demokratának adott óriás interjújában sem mondta meg mekkora a vagyona, de elmesélte, hogy szóban már megállapodott Gyárfás Tamással a Nap TV egykori székházának megvételéről. A székházat nemrég újították fel közpénzből, a vizes vébé ürügyén. Ide költözhet az megújuló Echo TV, amit egy hónapja vett meg Mészáros.(HVG)

Így működik a cenzúra a legfontosabb erdélyi magyar oldalaknál
Erdélyben úgy tűnik, Nagy Debreczeni Hajnalka valósítja meg az RMDSZ médiával kapcsolatos elképzeléseit, aki amellett, hogy a párt szövetségi elnökének sajtósa volt, tagja a közszolgálati televízió igazgatótanácsának, a Progress Alapítványban pedig a tanács elnöke. A Progress most anyagi okokra hivatkozva szünetelteti az Erdélyi Riport működését, a maszol.ro-nál pedig sorra mondanak fel az újságírók. (Átlátszó Erdély)

Érdekesen számolnak el a parlamenti frakciók költéseikkel
Nem meglepő, hogy a parlamenti frakciók sokat költenek tanácsadásra vagy éppen kommunikációra, de vannak azért érdekes költések: a 17 fős KDNP frakció például ajándékozásra költött a legtöbbet, ami gyakran öltötte alkohol formáját. Persze legtöbbször minden párt a saját hátországának juttat. (Népszava)

Ha van még két perced:

Az Orbán családhoz, illetve Garancsi Istvánhoz köthető, hasonló tendereket korábban is megnyerő Ész-Ker Kft. és az SBGK Ügyvédi iroda adhat tanácsot a Miniszterelnökségnek, 1,8 milliárdért. (Átlátszó, MNO)

Mindenki hallgat Pharaon-ügyben: Orbán sajtófőnöke, a Belügyminisztérium, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, sőt a jordán konzul sem válaszolt az újságírók kérdéseire. (Index)

Másfél milliárddal megemelték az olimpiai pályázathoz kapcsolódó külső szakmai feladatokra szánt keretösszeget, előre nem látható elvárások miatt és például, mert Róma visszalépett. (Átlátszó)

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Vakond Kft. a Swietelskyvel közösen nyerte el a Tisza-Közép mederkezelésére kiírt pályázatot, 3,2 milliárdért építenek töltést. (HVG)

Nemsokára leteszi az esküt az új román kormány, aminek tagjai közül többen is korrupciós ügyekbe keveredtek az elmúlt években. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás