Egyéb

Veszélyben a felcsúti kerti tó, mert lassan csordogál a közpénz Orbán focicsapatához

Hiába történik feljelentés korrupciós ügyekben, a hatóságok tétlenek maradnak; Rogán Antal nem hajlandó reagálni az eltűnt lakásszerződés ügyében; tizenkét megyében fog lapot kiadni Mészáros Lőrinc.

Ezekről ne maradj le!

Feljelentés-elhárítás felsőfokon: tétlen hatóságok 2016 leggyanúsabb ügyeiben (Átlátszó)
Eltűntek a hírhedt Aulich utcai lakás szerződései, Rogán nem reagál (Magyar Narancs)
A Mediaworks bepuszilta a megyei napilapok többségét, a Story Tv-ért is folyik a küzdelem (444)

Ha van 3 perced:

Feljelentés-elhárítás felsőfokon: tétlen hatóságok 2016 leggyanúsabb ügyeiben
„Ha törvénybe ütköző tevékenységet tapasztal, jelentse a hatóságoknak” – általában ez a válasz a kormánypárt részéről a korrupciós ügyekre. A tavalyi év fajsúlyos ügyei azonban végleg bebizonyították, hogy ma Magyarországon a hatóságok tétlenek maradnak a nyilvánosságot kapott visszaélésekkel szemben. (Átlátszó)

Eltűntek a hírhedt Aulich utcai lakás szerződései, Rogán nem reagál
2011-ben hozzávetőleg a piaci ár harmadáért adta el az önkormányzat a 250 négyzetméteres lakást Rogán Antal korábbi ismerősének, Fürstner doktornak. Az ügyletről készült szerződés eltűnt az önkormányzat irattárából, a hivatalban lévő jegyző szerint még Rogán Antal polgármestersége alatt, aki nem reagált az ügyre vonatkozó kérdésekre. (Magyar Narancs)

A Mediaworks bepuszilta a megyei napilapok többségét, a Story Tv-ért is folyik a küzdelem
Tizenkét megyét foglal magába a nemrég a Fidesz közelébe került Mediaworks megyei napilap portfóliója. A példányszámok tekintetében is dominálják a helyi sajtót, és a hírek szerint ez még nem elég, hiszen a Győr-Moson-Sopron megyei és a csongrádi lapokat kiadó céget is szívesen látnák egy kormányhoz közeli vevő tulajdonában. A Story-csatornákért már most is folyik a küzdelem: a résztulajdonos-vezérigazgató szerint TV2-közeli érdekcsoportoknak adnák el a csatornákat működtető részvénytársaságot. (444)

Lassan gyűlik a tao-pénz Felcsútra: ebből így nem lesz sportcsarnok
2015 decemberében 10 nap alatt összegyűlt a megítélt tao-keret. Ezzel szemben a tavaly megítélt 2,93 milliárd forintnyi támogatás lassabban csordogál – a felcsúti alapítvány eddig „csak” 1,3 milliárdnál tart. Helye lenne a pénznek: épül a sportcsarnok és a kerti tó. Közben arra is fény derült, hogy Orbán Viktor alapítóként nem használhatná térítésmentesen az akadémia létesítményeit. (Figyelő, Index)

Ha van még két perced:

Nem jogerősen, de méltatlan pozíciója betöltésére a bíróság szerint Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere, akit tavaly májusban adócsalásért felfüggesztett börtönre ítéltek. (Magyar Nemzet)

Berlin, Brüsszel és Moszkva is kellett ahhoz, hogy kevesebb gázt kelljen átpumpálni Ukrajnán, ami így még kiszolgáltatottabbá vált Oroszországnak. (444)

200 millió forintnyi adócsalásért több mint három év börtönre ítélték egy békéscsabai cég vezetőjét társával együtt. (Index)

Még összesítik a költségeket, ezért egyelőre nem tudni, mennyiért üzent Orbán Viktor a nyugdíjasoknak. (Magyar Nemzet)

Jó pénzért bármelyik alkalmazást bejuttatják az Apple legnépszerűbb alkalmazásai közé, a nagy fejlesztőcégek gyakorlatilag kibérelik maguknak a helyeket. (444)

George Cottrell, a szélsőjobboldali politikus, Nigel Farage munkatársa, felajánlotta drogkereskedőknek, hogy tisztára mossa a pénzüket, amit valójában csak megtartott volna magának. (USA Today)

Ferenc pápa már 2014-ben tudott arról, hogy egy olasz katolikus papot (aki már 2009-ben gyanúba keveredett) szexuális zaklatással vádolnak gyerekek. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2