Egyéb

4 milliárd forintot kap a rászabott közbeszerzésben a Wizz Air

Fidesz-alapító érdekeltségi körei és külföldiek jutottak állami földekhez; Puch László elkezdte feltőkésíteni a Népszavát; Simicska Lajos hírgyűjtő honlapot indít.

Ezekről ne maradj le!

Egy Fidesz-alapító körei és külföldi érdekcsoportok vásároltak be az állami földből Győr-Moson-Sopron megyében (Átlátszó)
Puch László elkezdte önteni a tőkét a Népszavába (HVG)
Négymilliárdos állami megrendelés a Wizz Airnek (MNO)

Ha van 3 perced:

Egy Fidesz-alapító körei és külföldi érdekcsoportok vásároltak be az állami földből Győr-Moson-Sopron megyében
Újabb tanulmányt tett közzé a földárverésekről Ángyán József, a második Orbán-kormány volt vidékfejlesztési államtitkára. Ebből kiderül, hogy Győr-Moson-Sopron megyében a megyei összterület 11 százalékát egy Fidesz-alapító közgazdász, Szajkó Lóránt érdekköre szerezte meg. Más esetekben pedig felvetődik annak a gyanúja, hogy valaki nevében egy stróman jutott földekhez. (Átlátszó)

Puch László elkezdte önteni a tőkét a Népszavába
Több mint 100 millió forinttal emelte meg a Népszavát kiadó XXI. Század Kft.-nek a jegyzett tőkéjét Puch László bécsi cége, a Horizont Handels und Industrie AG. Az MSZP volt pártpénztárnoka még karácsony előtt tett ígéretet arra, hogy megmenti a napilapot, amelytől a Népszabadság bezárása után azt várják, hogy a legnagyobb magyar példányszámú napilappá válik. (HVG)

Négymilliárdos állami megrendelés a Wizz Airnek
2017 tavasztól négy éven keresztül hetente két járatot indít a Wizz Air Budapest és a nyugat-balkáni fővárosok között és ez 4 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. A közbeszerzés eredménye nem meglepetés, azt már tavaly ősszel kiderült, hogy a pályázatot gyakorlatilag a Wizz Airre szabták, és a cég is hetekkel ezelőtt bejelentette az új járatok indítását. (MNO)

Indul a Helyi Válasz: ez lesz Simicska új csodafegyvere a sajtópiacon?
A jelek szerint nem hátrál meg a médiapiacon Simicska Lajos, ugyanis regionális megyei hírgyűjtő oldalt indít. Bár a Helyi Válasz oldala még csak félgőzzel működik, kormánykritikus cikkek már olvashatók a felületen. Egyes források szerint a Jobbik és az MSZP is tervezi hasonló hírszolgáltatás elindítását. (444)

Ha van még két perced:

Tízmillió forintért készülnek majd művészfotók Orbán Viktorról, a közbeszerzésen Szecsődi Balázs adta a legolcsóbb ajánlatot. (Index)

Van hatmilliárd forintod? Akkor megveheted a bedőlt beszenyei kaszinóprojektben érintett telkeket az államtól. (Világgazdaság)

Természetkárosítás miatt nyomoz a rendőrség a gellérthegyi fakivágások ügyében, a telken 27 fát vágtak ki engedély nélkül. (444)

Félmilliós adótartozással szűnt meg Bánki Erik fideszes parlamenti képviselő feleségének cége, Bánki szerint a tartozás “csak technikai”, valójában rendezték. (Blikk)

Nem tudni, miért éri meg, mégis tízmilliárdokat tol bele az állam az ipari parkokba. (HVG)

370 millió forintból terjeszkedik a Nemzeti Kereskedőház, ezúttal a szomszédos országokban nyitnak új kirendeltségeket. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás