Egyéb

Túl erős a politizálás az RTL-en, ezért nem nyilatkozik nekik Mészáros Lőrinc

Nem kérdezték meg a csillaghegyieket, kell-e műanyag sípálya a fák helyére; jócskán túlárazták a Fidesz honlapját; Mészáros Lőrinc nem nyilatkozik az RTL-nek, mert az erős politikai tartalmat közöl.  

Ezekről ne maradj le!

Ángyán-tanulmány: intézményesített a földrablás (Átlátszó)
Ellentmondások a Csillaghegyre tervezett fejlesztésben (Index)
Érkeznek a milliárdok óvodafejlesztésre, jut belőle a kormánybarát püspöknek is (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Ángyán-tanulmány: intézményesített a földrablás
Ángyán József korábbi államtitkár legújabb tanulmányában a Fejér megyei földárverések adatait vizsgálta meg. Eleve akkora birtoktesteket hirdettek meg, amelyekért csak a helyi kiskirályok indulhattak, ők viszont verseny nélkül, kikiáltási áron szerezték meg a földeket. Ángyán szerint pereket kell indítani és vagyonosodási vizsgálatokat kell kezdeményezni, hogy a kiépülő hűbéri birtok-adományozó rendszer megállítható legyen.(Átlátszó)

Ellentmondások a Csillaghegyre tervezett fejlesztésben
Nem kérdezte meg a helyieket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt (BGYH). a Csillaghegyi Strandfürdő szomszédságába tervezett sí- és focipályáról. A sajtóból értesült lakosok egyébként nem értik miért van szükség ezekre, hiszen a közelben vannak már ilyen pályák. A BGYH szerint nem lesz jelentősebb fakivágás, pedig a területen egy kisebb erdő van. Az sem egyértelmű, a leendő pályák belterületen vannak-e. (Index)

Érkeznek a milliárdok óvodafejlesztésre, jut belőle a kormánybarát püspöknek is
Óvodákat fejleszt a kormány a Kárpát-medencében. Vagyis részben közfeladatokat lát el, más államok területén. Idén majdnem 9 milliárd, majd a következő két évben még 8 milliárd forintot költenek rá. De országon belülre is jut a pénzből: az Orbán-bizalmas Kiss-Rigó László megyéspüspök alapítványa is kap 444,5 millió forintot ingatlanfejlesztésre. Háromcsoportos óvodát hoznának létre, de ennyi pénzből jut irodára is. (Átlátszó)

Többet érhet a belvárosi játszótér, mint amennyit az önkormányzat keresett rajta
Rogán Antal még mint polgármester írta alá a belvárosi Bástya utcában jelenleg játszótérként működő terület eladását. A vevő az SCD Ingatlanbefektető, illetve leánycége, a BP Property Delta Kft. volt. Utóbbiban az önkormányzatnak is van üzletrésze, de a BP Property időközben felszámolás alá került. A felszámoló most 171 millióval magasabb kikiáltási áron kínálja a területet, mint amennyiért a belváros anno eladta. (Átlátszó)

Túlárazottnak tűnik a Fidesz honlapja
A parlamenti pártok, a frakció nagyságától függően, működési kiadásaikra támogatást kapnak az Országgyűlés Hivatalától. A Fidesznek ebben az évben 360 millió forint járt, amiből 30,5 millió ment el a fidesz.hu üzemeltetésére. Ez durván soknak tűnik: a webes szakemberek szerint egy nagy látogatottságú oldal kevesebb mint fele ennyibe szokott kerülni. Az üzemeltető Damit Informatika Kft. készítette korábban az internetkonzultáció honlapját is. (Bors)

Ha van még két perced:

A pénzmosás megakadályozását célzó irányelv szerint az EU-tagoknak létre kell hozniuk egy központi adatbázist, amelyből meg lehet majd tudni kik egy cég tényleges tulajdonosai. (ProfitLine)

Az RTL Klub “erős politikai tartalmakat közöl”, ezért Mészáros Lőrinc nem nyilatkozik nekik, például arról sem, hogy a Puskás Akadémia 120-szor annyi TAO-péntz kapott, mint az átlag. (444)

A politikai pedofília most a józsefvárosi gyerekeket nem kímélte: az önkormányzati képviselők elkísérték a Mikulást a bölcsikbe és az ovikba. Sőt, egyesek helyette adták át az ajándékokat.(Vatagbőr)

Hat, a Csongrád Megyedi Kormányhivatalból a határra kirendelt növényvédelmi felügyelő ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés elfogadása miatt. (HVG)

Tiborcz István jogi lépéseket tesz az Együtt elnökével szemben, egyúttal közölte: érti, hogy a miniszterelnök vejeként kiemelt figyelmet kap, de a magánjellegű cégügyeiről nem kíván nyilatkozni.(Népszava)

Mészáros Lőrinc nyáron vásárolta meg a balatonalmádi Ramada Hotelt, a hely annyira felkapott lett, hogy többen 20-30 évre előre vásároltak üdülési jogot, amelyet most buknak. (Bors)

Ma kezdődött a hatalmától ideiglenesen megfosztott dél-koreai elnök bizalmasának pere. A vád szerint Csoj Szun Szil beleszólt a kormányzati kinevezésekbe, bár hivatalos tisztsége nincs. (ATV)

Elítléték az IMF főigazgatóját hanyagságért, Christine Lagarde pénzügyminiszterségének idején a francia állam 285 millió eurós kártérítést kellett fizessen egy üzletembernek. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás