Egyéb

Szerinted melyik az az ország, ahol korrupció miatt lecsukták az úszószövetség elnökét?

Ezekről ne maradj le!

Ghaith Pharaon: Akinek a pénzét három tenger mossa (Magyar Narancs)
360 millióért vásárolnak lakástextíliát a Budai Várba (Átlátszó)
Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit (Index)

Ha van 3 perced:

Ghaith Pharaon: Akinek a pénzét három tenger mossa
Találkozott Orbán Viktorral, cégei magyar kastélyokat és villákat vásárolnak, régóta körözi az Interpol. Fideszes főemberek egymással ellentétes nyilatkozatokat tesznek hetek óta. Miután Juhász Péter nyilvánosságra hozott egy iratot, amelyben maga Pintér Sándor belügyminiszter érdeklődött a szaúdi nagykövetnél Pharaon felől, úgy tűnik, messze még az ügy vége. (Magyar Narancs)

360 millióért vásárolnak lakástextíliát a Budai Várba
Mit kíván a magyar nemzet? Több százmilliós textília-számlát a Budavári Palota Szent István-termének újjáépítésekor. Az épületrész a második világháborúban szenvedett komoly károkat, most a botrányosan körülmények között újra és újra átadott Várkert Bazár után ez is megújulhat. (Átlátszó)

Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit
Három milliárd forintból indították, és elmúlt két évben százmilliókat költöttek egy olyan állami tulajdonú cégre, aminek ma sincs engedélye. A Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. két miniszter, Lázár János és Seszták Miklós párharcának vált áldozatául. A jelek szerint már nem is lesz semmi a cégből, a kormány a neki szánt feladatokat másnak adja. (Index)

Orbán is megszólalt az úszószövetségben
Rövid időn belül véget érhet a Gyárfás-korszak a hazai úszósportban. Egy, a háttérben nyilatkozó fideszes szerint rövid időn belül le kell zárni az ügyet. Szerinte a már államtitkárnak is alkalmatlan Czene Attila és a rendkívül elfoglalt Seszták Miklós sincs a lehetséges utódok közt. Az elmúlt egy hétben több úszó is Gyárfás lemondatását követelte, például Hosszú Katinka olimpiai bajnok is. (HVG)

Ha van még két perced:

Árnyékra vetődött a TEK 30 kommandósa Baracson – fegyverek helyett családi konfliktust találtak (Átlátszó)

A források jelentős túligénylése miatt felfüggesztett két vidékfejlesztési pályázatot a Miniszterelnökség. (Napi)

Mégis mi szükség lenne túl sok névvel terhelni a tévénézőket – így tudósított az állami média a Prima-díjkiosztóról. (Comment:com)

Nem baj, hogy nem lehet megközelíteni a 200 millió forintból épült hatvani tanösvényt, ugyanis Fónagy János államtitkár szerint a felügyelet nélküli sétálgatás ártana a környezetnek (444)

Másodfokon folytatódik a férfi kézilabda egyik legnagyobb sztárjának bundázási ügye. (HVG)

Valamivel több mint százezer forintért adott ki személyes információt egy kormányhivatal alkalmazottja. (HVG)

Halálra szívatják a feltöltőkártyás mobilosokat. A terrorizmus szolgált indokul a törvénymódosításhoz, ami rengeteg gyakorlati problémát vet fel. (Index)

Felbolydult a nemzetközi műkincskereskedelem: csalást kiáltott egy orosz oligarcha és sorra pereli a szakma ismert neveit. (HVG)

Napi Trump: a megválasztott elnök telefonon próbált lobbizni egy Buenos Aires-i projektjéért az argentin elnöknél, leteremtette a teljes amerikai médiaelitet és inkább mégsem csukatná le a szerinte korrupt Hillary Clintont. (444, 444, 444)

Az ágya alatt bujkálva találták meg a rendőrök a korrupcióval vádolt úszószövetségi elnököt Kenyában. (444)

Egy másik eritreait állítanak bíróság elé helyettem” – üzente állítólag a világ egyik legkeresettebb embercsempésze. (Guardian)

Korrupcióval és pénzmosással gyanúsítják a nigériai legfelsőbb bíróság egyik tagját, aki mindent tagad. (BBC)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás