Egyéb

Vida nekimegy Simicskának, vagy meg vannak számlálva a napjai?

Ezekről ne maradj le!
Elérheti a NAV-ot az Orbán-Simicska háború (HVG)
Vida kontra Simicska? (Átlátszó)
Titkolják a kórházi fertőzések adatait (HVG)

Ha van 3 perced:

Tarsoly előzetesben
Előzetes letartóztatásba helyezték Tarsoly Csabát, a milliárdos kár mellett összeomlott Quaestor brókercég vezetőjét, aki állítólag sikeresen mentette ki a vagyonát a napok óta töketlenkedő ügyészség vigyázó szemei mellett. Tarsoly amúgy a Fidesz érában kapott parlamenti belépőt, Szijjártó haverja volt és a végjátékban kétségbeesett levelet írt Orbán Viktornak. Egyre nehezebb tehát a Fidesznek a szocialistákra nyomni a brókerbotrányt. (HVG, Vastagbőr, Bors, HVG, Index)

Zavaros nyilatkozatok
A miniszterelnök és a legfőbb ügyész is magyarázkodni kényszerül a brókerbotrányban, főleg, mert van úgy, hogy napról napra változik a hivatalos álláspont. Orbán most azt mondja, már február végén kiadta az ukázt az állami pénzek kivonására a brókercégekből. Poltról kiderült, hogy a lánya Tarsoly személyi titkárával járt, a kisbefektetők pedig tehetetlenkedéssel vádolják az ügyészséget. (HVG, Index, HVG, Blikk)

Orbán svájci bankára?
Érdekes spekulációt tett közzé a Vasárnapi Hírek, pont olyat, mintha megint Simicska szivárogtatott volna valamit. A lap Orbán svájci privátbankáráról spekulál, a kinti magyar nagykövet ugyanis érdekes múlttal bír. Az életrajzát ugyan titkolják, de azt írják, egy libanoni bankház svájci képviselője volt sokáig. (VH)

Vida kontra Simicska?
A NAV-elnök is Simicska ellen fordul az Orbán-Simicska háborúban? Adóvégrehajtást jegyeztetett be a NAV a Simicska Lajos egykori APEH-elnök érdekeltségében álló Közgép Zrt. leányvállalatára. Nehéz tisztán látni az oligarcha-leszámolásban, főleg, hogy úgy fest, Vida hivatali napjai is meg vannak számlálva. (Átlátszó, HVG)

Intrikák és besúgók
A köztársasági elnök állítólag azért szakított a Terrorelhárítási Központtal, mert besúgók vették körül, minden mozgásáról azonnal tájékoztatták Orbánt. Áder ezért gyakorlatilag a jogszabályokon átlépve elintézte, hogy a személyi védelmét nem a TEK, hanem a Készenléti Rendőrség látja el ezentúl. (HVG)

Titkolják a kórházi fertőzések adatait
Fittyet hány a tárca korábbi rendeletére az Emberi Erőforrások Minisztériuma: két éve nem hozza nyilvánosságra a kórházi fertőzések adatait és a velük kapcsolatos elemzéseket, miközben négyszer annyian halnak meg kórházban szerzett fertőzéstől, mint közúti balesetben. (HVG)

Ha van még két perced:

Miután felmentették főszerkesztőként, milliós tanácsadói szerződésre szerződött Riskó Gézával a közmédia. A feladata az induló sportcsatorna betolása. (NOL)

Szijjártó okosan nem a Quaestornál tartotta a befektetéseit: a külügyminiszter hét év alatt megduplázta a megtakarításait. (Index)

Nem könnyű az oknyomozók dolga: komondorokat uszítottak a földmutyi után nyomozó újságíróra a Hortobágyon. Félelmetes videó. (Átlátszó)

Büntetőfeljelentések követik a végrehajtói kamara teljes átvilágítását. Sok volt a panasz korábban is arra, hogy összeférhetetlen megbízásokat vállalnak a végrehajtók. (444)

Akár havi félmilliót is kaphatnak az MTVA bloggerei. Itt a teljes lista. (Átlátszó)

Hazajárhat a börtönből, a hétvégéket otthon töltheti a milliárdos csempészésért és sikkasztásért jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélt Földesi-Szabó László. (HVG)

Tovább dübörög a sikerpropaganda. 475 millió forintból hirdette a kormány, hogy Magyarország erősödik. (Átlátszó)

Picasso, Warhol, Renoir és egyéb hírességek alkotásait találták meg a korrupcióval gyanúsított román expénzügyminiszter lakásán. Kiállítást is rendeznek. (444)

Nyomozás indult a Corvinuson, hűtlen kezelés, sikkasztás és csalás gyanújával, mintegy 100 millió forint tűnhetett el. (HVG)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás