Egyéb

Valóra válik a Puskás Akadémia álma

Ezekről ne maradj le!

A Puskás Akadémia álmai sorban válnak valóra. (Átlátszó)
Az utca, ahol mindenki milliárdos. (Cink via Figyelő)
Bajban a Belváros, nyomoznak a Budapest Szíve miatt. (HVG)

 

Ha van 3 perced:

A Puskás Akadémia álma válhat valóra egy új pályázattal
Még 2013 októberében tette kiemelt projektté a kormány a felcsúti kisvasút kiépítését, és különített el rá 600 millió forint uniós támogatást. A tendert pár hete írták ki, és feltehetőleg nem is indul rajta más a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián kívül. (Átlátszó)

Bajban a Belváros
Hűtlen kezelés miatt nyomoznak az V. kerületben. A Budapest Szíve elnevezésű városfejlesztési projekt kapcsán talált hiányosságokat és szabálytalanságokat az Európai Csalás Elleni Hivatal. Az önkormányzat természetesen védi magát, szerintük a hivatal vádjai valótlanok. (HVG)

Philip nagy napja

Rákay Philip elhagyja a köztévét, de nem megy messzire. Az MTVA műsorgyártója lesz, mellyel feltehetően a Simicska érdekeltségébe tartozó cég helyét veszi át, azzal ugyanis nem hosszabbítottak szerződést. A műsorkészítés több százmillió forintos biznisz. (HVG)

Alternatív városnéző túra
A gellérthegyi Bérc utcába kell menni ahhoz, ha a hétköznapi budapesti lakos nagy emberek nagy házait szeretné látni. Pornómilliárdos, műkereskedő, az „új Közgép” tulaja – ilyesféle emberek az ingatlantulajdonosok. Még Habony Árpádnak is van itt rokona és üzletfele.  (Cink via Figyelő)

Végre a legjobb mérnökök jöhetnek Paksra
Paks2 titkosításán kívül azt is megszavazta a parlament, hogy az Országos Atomenergia Hivatal dolgozói magasabb bért kapjanak, mint más köztisztviselők. Állítólag így végre a legjobb mérnökök jöhetnek dolgozni Paksra. De akkor eddig kik is dolgoztak ott? (230 blog)

Ingyen autókázott a volt helyettes államtitkár
Valójában több mint 14 millió forintba került volna az, hogy két nagy értékű autóval furikázott Eiselt György volt helyettes államtitkár és családja. A kocsit egy olyan cégtől kapták, amely sikeresen szerepelt közbeszerzéseken, milliárdos állami megbízásokat nyertek el. Eiseltet két év felfüggesztettre ítélték. (Origo)

Ha van még két perced:

Keressük: egy fickó, aki százmilliót utalt egy svájci számlára. A rendőrség közzétette a fotóját is, mert nem egyenlítette a tartozását, sőt, svájcba mentette a pénzt. (HVG)

Feltehetőleg egyesével tiltották le, majd egyesével engedték vissza Orbán Viktor Facebook oldalára a kommentelőket Putyin látogatáskor. Vajon miért? (Vastagbőr)

Nem törvénybeütköző, ha egy újságíró rejtett kamerás felvétellel buktat le fogyasztókat megtévesztőket, mondta ki az Emberi Jogok Európai Bizottsága. (Átlátszó blog)

Az Erste bank vezérigazgatója szerint nekik köszönhető, hogy 2016-tól csökkenni fog a bankadó. Közben az állam és az Európai Újjáépítési és Fejlesztés Bank is beszáll az Erstébe. (Index)

Tiborcz István jogi eljárásokkal fenyegeti Juhászt Pétert. Orbán veje azt állítja, hogy nem próbálkozik szlovák cégen keresztül az adóelkerüléssel, pedig az Együtt politikusa szerint igen. (Index)

A XVIII. kerület tovább szigorítja a vasárnapi zárva tartást. Ott már az éjjel-nappalik és a pékségek sem lehetnek nyitva. Ezek egyébként a 15 kivétel közé esnének. (VS)

A fideszes alpolgármester rendőr édesanyja kaphatja meg a sajtódíjat Kiskunhalason. Az mindegy, hogy a díjazottnak sajtómunkásnak kellene lennie, és ő csak egyszer nagyon régen volt szóvivő. (Magyar Narancs)

A KDNP kiterjesztené a chips adót. Azt nem részletezték, hogy melyik termékeket sújtanák adóval. (VS, Origo)

Ünnepélyes keretek közt kétszer is átadták ugyanazt az polgárőri autót. Egyszer a helyi jobbikos országgyűlési képviselőjével, majd a fideszes polgármesterrel. (444)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás