Egyéb

A szerelmes Hende és Lázár 17 ingatlanja

Ezekről ne maradj le!

Áder Jánoshoz fordul az Átlátszó a titkosítás miatt. (Átlátszó)

„Tegyük föl, a beszélgetésről van hangfelvétel.” (Mutyimondó)

Kikötőlenyúlás után EU-pályázat? (HVG)

 

Ha van 3 perced:

Ki tudja hogyan lehet lopni Paksról?
A paksi atomerőmű bővítés beruházásért felelős kormánybiztos nem nagyon látja, hogyan lehet majd milliárdokat kilopni a projektből, miközben lazán 30 évre titkosítottak vele kapcsolatban mindent. A civilek tiltkoznak, szerintük az egész alkotmányellenes. Egy fideszes nemmel szavazott. (IndexMandiner444TI,Átlátszó444)

Nyomozás az Átlátszó cikke nyomán
Az Átlátszó cikke nyomán tett feljelentést az LMP a miniszterelnök vejének érdekeltségében lévő cég közbeszerzéseinek ügyében. A párt azért tett feljelentést, mert a cég több közbeszerzést úgy nyert el, hogy az Elios akkori tulajdonosa részt vett a pályázatok előkészítésében. (Átlátszó)

Abszurd hecc a gumigyár körül
A gyöngyösi Fidesz-önkormányat 2008-ban környezetvédelmi okokra hivatkozva népszavazést írt ki az indiai Apollo-gumigyár megépítéséről. Most, 2015-ben az Apollo ismét gyárat akar építeni, és ezúttal mégis kapják az engedélyt. A földpályázat 70 forintos négyzetméterárai és egyéb disznóságok. (Átlátszó)

Ügyészségi vizsgálat az adatokról
A legfőbb ügyész országos vizsgáltatot rendelt el, hogy kiderítse, hogy lehet az, hogy amióta őt kinevezték, azóta a Legfőbb Ügyészség jóval több korrupcióval kapcsolatos feljelentést utasít el, mint korábban. Erre az Átlátszó hívta fel a figyelmet korábban, amikor a közérdekű adatigénylések alapján kimutatta: Polt kinevezése óta meredeken zuhan a politikai korrupciós ügyekben indított büntetőeljárások száma. (Index)

Kikötőlenyúlás után EU pályázat?
Nemrég jutott érdekeltséghez egy keszthelyi kikötőben a miniszterelnök veje, a kormányzat pedig egymilliárdos kikötőfejlesztési pályázatot véleményeztet kiírás előtt a szakmával és a közvéleménnyel. A látszat azonban csal, a társaság állítja, nem tervezi, hogy uniós pénzeket is igénybe venne a kikötő felújításához. (HVG)

„Tegyük föl, a beszélgetésről van hangfelvétel”
Ha akart volna, bármikor találkozhatott volna Habonnyal, lehet, hogy vannak még a birtokában érdekes hangfelvételek, miért jó üzlet a média és mit csináltak a rendőrök évtizedeken át a Hajógyári szigeten – többek között ezekről is beszélt Portik Tamás, az 1990-es évek ismert alvilági figurája, aki az Átlátszónak adott börtöninterjút. (Mutyimondó)

Vitézy állami mentőövet kap?
Komoly adósságai ellenére elképzelhető, hogy beszáll az állam a Fidesz-közeli milliárdos üzletember, a miniszterelnök rokonságába tartozó Vitézy Tamás horvátországi cégcsoportjába, ha a most kezdődő átvilágítás kedvező eredménnyel zárul. Közben bajban van az üzletember médiavállalkozása is. (HVGIndex)

Ha van még két perced:

Hűtlen kezelés, pénzügyi visszaélések: az MNB feljelentette Töröcskei bankját. A Széchenyi Bankot egy ideje már az állam résztulajdonolta, és milliárdokat pumpált bele. (Index)

Még mindig jól fogy a letelepedési kötvény.Februárban 68-an igényeltek letelepedési kötvényt, ami kicsi visszaesés januárhoz képest, amikor 75 igénylés érkezett. (Napi)

Lázárnak 17 ingatlanja van, a szerelmes Hende Csaba pedig már nem a feleségével, hanem egyedül tulajdonosa több ingatlannak. (HVG)

Lázárék pert nyertek az Ökotárssal szemben: a bíróság szerint, elsőfokon, nincs baj azzal, hogy „szélhámos gittegyletnek” minősítette a kormány képviselője a civileket. (HVG)

A „simicskátlanítás” folytatódik a médiában, ahol a Heti Válasznak kormányzati konkurense akadhat, a HírTv újabb embere távozik. Az energetikában is hasonló zajlik. (444OrigoNol)

A Honvéd Egészségpénztár hétfőn délután kifizetési tilalmat rendelt el. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a pénztár érintett a DRB Bank ügyében. (Origo)

A testület új elnöke szerint az Alkotmánybíróság feladata, hogy ne akadályozza a kormányzati munkát. Igen, jól olvasták. (Index)

Öt-tíz százalékos reklámadó várható Lázár János szerint. A miniszter szerint nem lesz majd jelentős különbség az egyes sávok adói között. (Index)

London a pénzmosás világfővárosa: milliárdosok használják a brit főváros kiváló és liberalizált pénz- és ingatlanpiacait a hazájukban szerzett vagyonok elrejtésére. (Bloomberg)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás