Egyéb

Így lehetsz király az Európai Parlamentben!

Ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek. (Átlátszó)

A keleti nyitás lobbistájának bukása. (Index)

Fizet volt képviselőinek az MSZP. (MNO)

 

Ha van 3 perced:

Ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek 
Az 1990-es évek éjszakai életének ismert alakja, Portik Tamás az Átlátszónak adott börtöninterjújában arról beszélt, hogy az alvilág üzleteinek hasznát 70-80 százalékban a politika fölözte le. A beszélgetésben utal a belvárosi ingatlanmutyira, az olajos alvilágra és a politika és az alvilág közötti kapcsolatokra. (Átlátszó)

A keleti nyitás lobbistája
Az Index megszerezte a moszkvai nagykövetség volt mezőgazdasági attaséja, a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős egykori miniszteri biztos, az előzetesben ülő Kiss Szilárd lehallgatási jegyzőkönyvét. Ebből kiderül, hogyan tüntették el egyik érdekeltségének 700 millió forintos adósságát. (IndexHVG)

Önkormányzatok bajban a Buda-Cash botrányban
Megégették magukat az önkormányzatok a Buda-Cash sztorival, milliárdok ragadtak benn a brókercég tulajdonosainak kisbankjaiban. Van, ahol megkérték a községben működő céget, fizesse be korábban az iparűzési adó-előleget. A települések vezetői a kormányhoz szaladtak és válságmegoldásokhoz nyúltak. (HVGNapi)

Nyomoznak az Elios milliárdos győzelmei miatt
Rendőrségi nyomozás indult az Orbán Viktor vejének érdekeltségében lévő az Elios Zrt. által elnyert négy közbeszerzés ügyében. Az LMP tavaly decemberben tett feljelentést, mert úgy vélték, győzelmeit lejtős pályán szerezte a cég: négy tender kiírásában közreműködött Tiborcz István üzlettársa, akinek ráadásul közben az Elios Zrt.-ben is érdekeltsége volt. (Index)

Fizet volt képviselőinek az MSZP
Volt országgyűlési képviselők, egykori államtitkár és a baloldalhoz köthető értelmiségiek cégeivel is kötött szerződéseket a jelenlegi ciklusban az MSZP frakciója akár több tíz milliós értékben – derül ki a Magyar Nemzet által kikért frakciószerződésekből. Az egyik nyertes Steiner Pál, akinek ügyvédi irodája idén 13,8 millió forintot szakíthat a párttól.  (MNO)

Így lehetsz király az Európai Parlamentben!
Befolyásos szülők gyereke legyen a gyakornokod, alkalmazz tehetségesebbeket magadnál, és utaztass újságírókat. Szemérmetlenül őszinte könyvet írt egy volt magyar EP-asszisztens arról, milyen trükkökkel lehet hatalomhoz jutni az Európai Parlamentben. Az EUrologusnak azt mondta: a magyaroknak van még mit tanulniuk. (EUrologus)

Számolás Józsefvárosban
Az Átlátszó utánajárt annak, hogy mennyi igaz Kocsis Máté legutóbbi kifakadásából, amelyben arra panaszkodott, hogy a közérdekű adatigénylések teljesítése súlyos milliókba kerül a Józsefvárosban. Válasza alapján, egy adatigénylés 91 281 forintba kerül az adófizetőknek, de valójában megoldhatnák kevesebből is. (Átlátszó)

 

 

Ha van még két perced:

Megkezdődött a simicskátlanítás a közterületi reklámpiacon is. Új közterületi céget hozott létre az az osztrák vállalkozás, amely eddig Simicskával szövetkezett. (Átlátszó)

Nagyüzemi pénzszivattyú az MTVA-nál? A Bors csinált egy hevenyészett összevetést arról, hogy mennyibe fájnak nekünk a köztévé marginális nézettséget hozó műsorai. (Bors)

A felcsúti polgármester megnyerte idei első tendereit: összesen közel 200 millió forintos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc cége az év elején. (MFOR)

Pert nyert egy MSZP képviselő az MNB ellen: ki kell adni  a jegybank által vásárolt ingatlanok értékbecsléseit, vagy ha nincs, beismerni, hogy ilyenek nem készültek. (ATV)

A törvény miatt házasodik a trafikos. Megtudta, hogy az élettársa nem számít közeli hozzátartozónak, így nem nyithatna ki vasárnap. Hamar megjött az esze. (Cink)

Rengeteg szabálytalanságot tárt fel a Kehi ellenőrzése az ELTE-n: a tudományos ösztöndíjak gyanús, alapítványi számlára való vándorlásán át, a másfél milliós ösztöndíjakig. (MNO)

A török lobbi és a Buda-Cash botrány miatt bukhat el az utolsó pillanatban a Rába-Volvo buszokkal bizniszelő Orangeways. Helyette török buszok jöhetnek a Várba.  (Index)

Közel nettó 5 millióért, de mintegy százmilliárdos jelzáloggal együtt vett meg az állam egy Demján Sándor nevéhez köthető cégtől ingatlanokat konferenciaközpont építésére. (Napi)

Lázár fúrja a Sorsok Házát? Ezt állítja Schmidt Mária alapítványa, amely minisztériumi sürgetésre előkészítő munkaanyagot is készített, amit máig nem fizettek ki. (444)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás