Egyéb

Mit csinál a 82-edik születésnapján Orbán?

Ezekről ne maradj le!

Túlélni a Buda-Cash-krachot. (HVG)
A világ legdrágább Opel Corsája és a luxusirodaház. (Átlátszó)
Brüsszel nekimegy a gigantikus offshore gázszivattyúnak? (444)

 

Ha van 3 perced:

Túlélni a Buda-Cash-krachot

Kik szívják meg legjobban az egyre furcsábban alakuló Buda-Cash botrányt? A társadalom legsebezhetőbb rétegei, a kisnyugdíjasok és a munkanélküliek, ráadásul főleg  Dél-Baranyában, ahol a cég érdekeltségébe tartozó DRB a vezető lakossági bank. Sokaknál egy egész élet megtakarításai kerültek veszélybe. A legérdekesebb, hogy senki sincs előzetesben. (HVG)

Brüsszel nekimegy a gigantikus gázszivattyúnak?
Az energiaszabályozás miatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság. Az erről szóló közlemény egyik bekezdését nem nehéz a svájci offshore homályába vésző, milliárdos hasznot generáló MET Zrt.-re érteni, amelyről az Átlátszó derítette ki, hogy Orbán-közeli üzletembereknek van közük hozzá. (444)

A világ legdrágább Corsája és a Belügyminisztériumhoz közeli irodaház
Az Átlátszó utánajárt annak, mi igaz az Országos Roma Önkormányzat pénzügyeiről szóló pletykákból. A kép nem túl derűlátó: a portál munkatársai bejutottak a „Híd a munka világába”-projekt keretében vásárolt kétszázmilliós irodaházba, és kiderítették, hogy Opel Corsákat bérelnek havi 500 ezer forintért. Az ügyészség nem vizsgál. (ÁtlátszóIndex)

Simicskó és az Átlátszó
Egyes vélemények szerint az Átlátszó csúnyán elbánt Simicskó Istvánnal. Pedig Simicskó saját magával bánt el. Az eset talán arra jó lehet, hogy megtanulják a politikusok: ha kapnak egy kérdést egy újságírótól, akkor a „családi összefogás” és a „szüleim vagyonához semmi közük” típusú mondatok nem elégségesek. (Átlátszó)

Mit csinál majd a 82 éves Orbán?
A Lex Paks II eddig is vállalhatatlan volt, de a Törvényalkotási Bizottság (TAB) módosítójának hála Orbán Viktor ráér majd 82 éves korában elszámolni a nyilvánosság felé arról, hogy kormánya mi alapján és mire szerződött az oroszokkal a paksi bővítésről. (ÁtlátszóVastagbőr)

Unhappy Meal
Újabb csapat szállt be a nemzetközi cégek adóelkerülése elleni harcba, méghozzá a munkavállalók nevében: három európai és egy amerikai szakszervezet, plusz egy brit székhelyű civil szervezet adott közre tanulmányt a McDonald’s adóelkerülési gyakorlatáról. (Világtérkép)

Így nevetett Orbán a saját viccein, amikor senki se!
Lesz-e Orbán Viktor pasa a saját országában? Mit mondott Bach az orgonáról, és mi köze ennek a Fideszhez? Mit kérdezett az egyszeri székely, aztán mit kérdezett másodszor? És mi volt a KÉSZ vicc? A legjobb tréfák a miniszterelnök évértékelőjéből. (Mutyimondó)

 

 

Ha van még két perced:

Hamis számlákkal igazoltak egy 180 milliós pályázati támogatást. Első fokon, költségvetési csalás miatt négy vádlottat összesen több mint 12 év börtönre ítélt a bíróság. (HVG)

Itt az újabb példa, hogy csődbe visz az olimpia. Nem tudják fizetni hiteleiket azok a szállodatulajdonosok, akik a szocsi olimpiához kapcsolódva fejlesztettek. (Napi)

Európai Polgár-díjat kapott az Átlátszó. A díj az EU alapjogi chartájában említett értékeket szolgáló köznapi tevékenységeket részesíti elismerésben. (Átlátszó)

Porszem a gépezetben, vagy nagyvonalú a NER? Meleg pároknak is jár a 120 ezres kormányzati nászajándék. (Átlátszó)

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Magyar Telekom és a Telenor ellen a 4G mobilhálózat közös fejlesztése miatt. (Privátbankár)

Kínai projekt keretében építenék meg a Budapest-Belgrád vasútvonalat. A nyilvánosságra került szerződés szerint közel 400 milliárdba kerül a szupervasút. (444)

Átlátszó blog is lesz a megújuló közmédia oldalán. Már csak várni kell kicsit, hogy Schmidt Mária és a többi jobbos ikon mellé az oknyomozó portál is fölsorakozzon. (Átlátszó)

A Vatikán takarékosságáért felelős bíborosa több tízezer eurót költött el ruhákra az elmúlt egyévben. Egy olasz lap leplezte le. (444)

Nem fogsz merni meghalni, annyira jó az Orbán-rezsim! Csupa jó hír a közmédiából, az elmúlt hétről. (Mutyimondó)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás