Egyéb

Marad-e árvalányhaj Orbán apja után Gánton?

Ezekről ne maradj le!

Természetvédelmi terület mellett terjeszkedik az Orbán-család cége. (Átlátszó)
Törvénytelen kinevezés a trafikosztó bizalmasnak. (HVG)
Dől a közpénz Tiborczékhoz. (444)
Korrupciógyanú a Roma Önkormányzatnál. (HVG)

Ha van 3 perced:

Az Orbán-család terjeszkedik
Az Átlátszó cikke szerint természetvédelmi oltalom alatt álló földet is érint az Orbán-család cége által Gánt, Csákberény és Zámoly határába tervezett építkezési hulladékhasznosító. A környéken élők szervezkednek a terv ellen, de úgy fest, magukra maradtak. A beruházó Nehéz Kő Kft. a Simicska-féle Közgép alvállalkozójaként közpénzcsapdának is tűnik.

Dől a közpénz Tiborczékhoz
444 azt írta, hogy fantasztikusan indult 2015 Tiborcz István érdekeltségeinél. A miniszterelnök vejének legtöbb pénzt hozó érdekeltsége, a közvilágítással foglalkozó Elios 2014-ben csak közbeszerzéseken 3,7 milliárd forintos szerződéseket kötött. És az már most látszik, hogy idén is pörög tovább az üzlet. A közvilágításon most nagyot lehet szakítani, van rá uniós támogatás is.

Törvénytelen kinevezés a trafikosztó bizalmasnak
HVG arról ír, hogy a Földművelési Minisztérium közvetve elismerte: az önkormányzati törvény szerint a szekszárdi polgármester más munkát nem tölthetett volna be, ennek ellenére mégis kinevezték tavaly augusztusban miniszteri biztosnak. Ráadásul már tavalyelőtt is mindenki azt hitte, hogy Horváth a miniszter biztosaként dolgozik, de kiderült, hogy 2014 augusztusáig elfelejtették kinevezni.

Visszakaphatja Simon a 128 millióját
Talán az adóhátralékként befizetett 128 millió forintját is visszakaphatja Simon Gábor, akinek a minap szüntették meg a házi őrizetét – tudta meg az Origo. A lapnak a volt MSZP-s politikus ügyvédje összegezte az eljárások alakulását. Simon ellen egyebek között adócsalás, okirat-hamisítás és költségvetési csalás miatt nyomoznak. Minden egy pontatlanul kitöltött vagyonnyilatkozattal kezdődött.

Kizárta magát a bíró a Kiss-perben
Ismét elnapolták a Kiss Ernő elleni büntetőeljárást a Fővárosi Törvényszéken, egyelőre nem tudni, mikor lesz a következő tárgyalás. A bíró a tárgyalás kezdetekor jelezte, kizárja magát, ugyanis korábban nyomozási bíróként eljárt már a büntetőeljárásban A tábornok a vádirat szerint egymilliárd forintot kért a hűtlen kezeléssel vádolt egykori MVM-vezérigazgató Kocsis Istvántól azért, hogy mentesüljön a büntetőeljárás alól.

Korrupciós gyanú a Roma Önkormányzatnál

600 millió forintot kapott a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a „Híd a munka világába – Szociális szövetkezetek” 5 milliárdos programra egy TÁMOP-os uniós projektből, de az LMP-s Hadházy Ákos szerint a pénz elköltésével kapcsolatos közbeszerzések korrupció gyanúját vetik fel. Az ORÖ képviselői vizsgálóbizottságot állítanak fel, és az ügyészséghez, valamint az Állami Számvevőszékhez fordulnak az ügyben.

 

Ha van még két perced:

Jávor Benedek, EP képviselő konferenciát szervezett Brüsszelben az európai áfacsalásokról. A díszvendég az áfacsalási botrányt kirobbantó Horváth András volt. Bandaháború van.

Négy évet kapott első fokon a nyelvvizsgabotrány fővádlottja: egy társával 300 ezer forintért segített angol középfokú nyelvvizsgához jutni több embernek.

Közbeszerzési karttellekért 148 millió forintnyi bírságot osztott ki a Gazdasági Versenyhivatal. Komló a napelemes fejlesztés miatt került szégyenpadra.

Gerkens mehet, a Híradó hangvétele egyelőre marad az RTL-nél – megvolt az eligazítás a csatornánál.

Havi 900 ezerért bérelt a minisztérium autót Navracsicsnak. A VS szerint a rendőrség adott volna sofőröket és egy A8-as Audit is, ő inkább egy szerényebb A6-os Audit használt.

Lezárult az egyezkedés az RTL-lel, a tévétársaság már idén kevesebb reklámadót fizethet. Az utolsó percig titokban folytatott tárgyalásokról ír a HVG.

A volt megasztáros Palcsó Tamás szerint nehéz üzlet a trafikokat üzemeltetni. Borsnak adott interjújában elmondta, azt csak hiszik az emberek, hogy a trafikosokhoz dől a lé.

Az MNB egy sajtóközleményben elismerte, hogy közpénzt költ. Korábbi sajtóközleményeikben ezt tagadták, amikor a luxusingatlan bevásárlásaikról kérdezett a sajtó.

Kiemelt beruházás lesz a Párizsi Udvar. Szállodát építenek, de ez a minősítés nehezebbé teszi a közérdekű adatigényléseket.

74 millióval tartozik a NAV-nak az őssejtbotrányban a Seffer klinika vezetőjeként elhíresült plasztikai sebész.

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás