szolgálati közlemény

Profi menedzserrel bővült az Átlátszó csapata: új ügyvezető irányítja a kiadót

Gerner Pétert bízta meg novembertől az operatív ügyvezetői feladatok ellátásával az Átlátszó tényfeltáró újságíró oldalt kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. Az új ügyvezető feladata olyan szervezeti és működési mód kialakítása, amelyben az Átlátszó világos jövőképpel és stratégiával rendelkezik, amire támaszkodva fejlődni és növekedni tudunk.

Támogatási kampány

Gerner Péter (53) az ELTE TTK-n végzett geológusként és programozó matematikusként, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA fokozatot szerzett. Pályafutása kezdetén tudományos kutatóként, majd egy pályaváltás után szoftverfejlesztőként, utána 15 évig menedzserként dolgozott nemzetközi informatikai cégeknél. 2016 óta saját vállalkozásában informatikai tanácsadó, üzemeltetés és fejlesztés terén nemzetközi ügyfelekkel, online jelenlét megvalósítása és fejlesztése terén kisvállalatokkal és civil szervezetekkel foglalkozik.

Gerner Péter korábban közreműködött már az Átlátszó munkájában: ezt az együttműködést azért szüneteltettük, mert a 2019-es önkormányzati választások előtt az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjüknek kérték fel lakhelyén, Dunakeszin.

Az operatív ügyvezetői tisztség bevezetésével a jövőre tíz éves Átlátszónál kettéválik a kiadó és a szerkesztőség vezetése, és az ezekhez kapcsolódó feladatkörök. Bodoky Tamás társalapító, főszerkesztő a tartalomért felelős ügyvezető és a szerkesztőség irányítója marad, Gerner Péter operatív ügyvezetőként a kiadói hátteret működteti, míg a vezetőség harmadik tagjaként dr. Tóth Balázs ügyvéd jogi igazgatóként az Átlátszó berkeiben zajló jogi munkáért és a jogszerű működésért  felelős.

A most bevezetett új pozíció, az operatív ügyvezető feladatköréhez tartozik egyebek mellett a pénzügyi terveink és a fundraising stratégiánk kidolgozása és nyomon követése, az informatikai infrastruktúránk fejlesztése, a támogatóinkkal való kapcsolattartás és az együttműködési projektjeink koordinálása, továbbá a szervezeti működésünk felügyelete és továbbfejlesztése is.

Az Átlátszót kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. működését háromtagú felügyelőbizottság: Pelle Andrea, Mong Attila és Polyák Gábor felügyelik, pénzügyi beszámolóink és közhasznúsági jelentéseink itt elérhetők. Az Átlátszó működését, fejlődését és növekedését olvasóink egyre növekvő hozzájárulása teszi lehetővé, a támogatási lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Megosztás