közbeszerzés

Schmidt Mária alapítványa ötezer pedagógusnak tart továbbképzést a rendszerváltásról

Ugyanaz a cég végzi a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak (KKETTK) 5 ezer pedagógus továbbképzését mintegy 790 millió forintért, ami korábban is kapott egy hasonló megbízást Schmidt Mária alapítványától.

Idén márciusban számoltunk be arról, hogy a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. kapta meg azt az egymilliárd forintos munkát, amelynek keretében 5 ezer fő számára kellett akkreditált továbbképzéseket előkészíteni, megszervezni és lebonyolítani a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) megbízásából.

Egymilliárd forintért szervez továbbképzést történelemtanároknak Schmidt Mária közalapítványa

Egymilliárd forintot fordít az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévhez kapcsolódóan pedagógus-továbbképzésre az ahhoz tartozó szolgáltatások nyújtásával együtt az ismét kormánybiztossá kinevezett, Terror Háza Múzeum főigazgató, Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK).

A Schmidt Mária kormánybiztos és Terror Háza Múzeum főigazgató vezette alapítvány elégedett lehetett a cég teljesítményével, mert ismét a Prekog Alfa nyerte el a KKETTK tenderét – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából,  és november 6-án már alá is írták a felek a szerződést.

A „30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódóan kiírt közbeszerzés szintén akkreditált továbbképzésre szól, és ugyancsak legalább ötezer fő részére.

A 21 hónapra szóló tender értéke nettó 787,4 millió forint. A Prekog Alfa Kft. a képzési szolgáltatásokat fejenként 120 ezer forintért nyújtja, képzésenként 35 ezer forintért biztosítja a helyszínt és szállást, az étkezést pedig képzésenként 30 ezer forintból oldja meg a résztvevőknek fejenként.

A vállalkozás már 2016 augusztusában is megszerzett egy továbbképzéses munkát. Az „1956: a magyar forradalom a legújabb történeti kutatások tükrében” elnevezésű téma oktatásának megszervezésére a Prekog Alfa 628 millió forintot kapott.

Korábbi cikkünkben szerepelt azt is, hogy a KKTTK szerint csak a cég képes elvégezni ezt a munkát, amire a Prekog levédetett egy olyan kurzust, amely a közalapítvány tenderében is szerepel. A hvg.hu pedig azt írta meg, hogy a tanárokat a történelmi fejtágítóra wellness-üdüléssel csábították.

Az Opten Kft. adatai alapján a Prekog Alfa értékesítésének nettó árbevétele 2016-ban 582,8 millió forint, 2017-ben 612,6 millió forint, 2018-ban pedig 875,4 millió forint lett. A cég adózott eredménye 2016-ban 284,9 millió forint, a következő évben 307,9 millió forint, tavaly pedig már 426,9 millió forint volt.

A közalapítvány korábban egyébként kétmilliárd forintot osztott szét az ’56-os emlékévre. Schmidt Mária kormánybiztosként jelenleg a „30 éve szabadon” emlékévet koordinálja, melyre a kormány 2019-ben 3 milliárd forintot, 2020-ban 6 milliárdot, 2021-ben pedig 3 milliárdot ad. A rendszerváltást felidéző programsorozat leghíresebb része eddig az volt, hogy idén nyáron Orbán-videót vetítettek a fesztiválozóknak.

Csikász Brigitta

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Címlapkép: Schmidt Mária, a „30éveszabadon” emlékév koordinálásáért felelős kormánybiztos, a XXI. Század Intézet főigazgatója, a Terror Háza Múzeum főigazgatója előadást tart A történelem, ami nem ért véget. Európa 30 évvel a kommunizmus bukása után címmel megrendezett, a XXI. Század Intézet nemzetközi konferenciáján a Terror Háza Múzeumban 2019. november 14-én. (fotó: MTI / Kovács Attila)

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás