büntetőeljárás

Bártfai-Mager Andrea volt férje is érintett lehet a NAV egyik korrupciós ügyében

A FINA budapesti vizes világbajnokságot szervező állami cég, a BP2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter volt férje, Balogh Sándor is érintettje lehet annak az ügynek, amelyben május végén ügyészségi nyomozók elvitték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felderítő osztályának volt vezetőjét. 

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Az Index számolt be arról néhány hónapja, hogy egy akció keretében, a munkahelyéről vitték el a NAV-os vezetőt.

Úgy tudjuk, hogy N. Róbert mellett két magánnyomozó is a vesztegetés gyanúja miatt indult eljárás gyanúsítottja lett. Egyikük M. Kálmán, a másikuk pedig K. Lajos – utóbbi az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársaként tevékenykedett magánnyomozóként.

Az Átlátszó értesülése szerint a korrupciógyanú miatt indult ügyben érintett Balogh Sándor, a BP 2017 Nonprofit Kft. gazdasági vezetője is. A G7 tavalyi portrécikke szerint Balogh

„a leghivalkodóbb magyar üzletember, aki hülyére veszi az államot, de mindig magasabbra jut”

A szerencsi származású vállalkozó több száz vállalatból álló céghálót vezet, a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, és hozzá kötődik több alapítvány és egyesület is.

Szintén a G7 írt arról 2018-ban, hogy a miniszter volt férjéhez, Balogh Sándorhoz köthető, az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött Bártfai-Mager budapesti lakására bejegyezve.

A konkrét üggyel kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc azt válaszolta az Átlátszónak, hogy

„a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytatja, a gyanúsítottak között van pénzügyőr, nyugállományú rendőr és ,,civil” is”

Az Átlátszó úgy tudja, hogy Balogh Sándor az ügyben érintett egyik magánnyomozó megbízója volt.

Megkeresük a vizes vb gazdasági igazgatóját is, de csak a titkárnőjéig jutottunk, aki Balogh Sándor nyári szabadságára hivatkozva nem adott felvilágosítást.

Csikász Brigitta

Címlapfotó: Wikipedia

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás