korrupcióinfó

Hadházy: uniós pénzből reklámozza magát a kormány a családbarát ország projektben

Önismereti tréning a Turul Óvodában, illetve okostelefon-kiválasztást segítő workshop – egyebek mellett efféle hasznos okosságokra nyert rengeteg uniós forrást a valaha Magyar Vitorlás Központnak hívott Családbarát Ország Nonprofit Kft. Összesen csaknem tízmilliárd forintot.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő 2017-ben már szentelt Korrupcióinfót a Családbarát Ország NKft.-nek, az Új Nemzedék Központ cégének. A friss adatok a politikus értékelése szerint azt bizonyítják: azóta sem álltak le a pénzlehúzással. Eheti Korrupcióinfóját Hadházy az nkft. két friss projektjének, egy 6,1 milliárdos és egy 1,7 milliárdos pályázatnak szentelte.

A 6,1 milliárdos EFOP-projekt így jellemzi magát: „az Európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt nem kisebb feladatot tűz ki célul, mint a családbarát Magyarország megteremtését.”

A szerződés mellékleteiből kiderül: több mint 2 milliárd forint megy marketingre és kommunikációra, ami Hadházy szerint nem jelent mást, mint hogy a kormány ismét uniós pénzből kampányol saját maga mellett.

Hatszázmillió mehet képzésekre, például elvileg 1500 dajka kaphat egy két hetes továbbképzést, ami borsos, 400 ezer forintot jelent fejenként.

Az ígéretek szerint kiosztanak majd 210 ezer „babacsomagot”  és 750 „kelengyecsomagot” is. A közbeszerzési kiírás szerint utóbbiban lehetnek hasznos dolgok (pl. fürdető kád), a babacsomagokban  viszont propagandaanyagon kívül egy darab hőmérő található.

Azt nkft. tervezett programjai között szerepel például az Öltözködés és önismeret című, továbbá: Vállalkozz! – Okostelefon-kiválasztás („a képzés célja, tájékoztatást adjon és segítséget nyújtson a résztvevők számára az okostelefon/tablet kiválasztásától, a készülék alapfunkcióin és alapalkalmazásain át, egészen az alkalmazások haladó szintű felhasználásáig”), valamint: Önismereti tréning a Turul Óvodában című.

A második, „csak” 1,7 milliárdos programból krízistelefon-központosokat képeznek.

Rádi Antónia

Megosztás