Egyéb

40 milliós közüzemi díjtartozás az Országos Széchényi Könyvtárban

 

Negyvenmillió forint közüzemidíj-tartozása van jelenleg az Országos Széchényi Könyvtárnak – derült ki a főigazgató válaszából, amit az Átlátszó közadat-igénylésére adott.

Akadozó informatikai szolgáltatásokról, filléres problémákról, ezzel párhuzamosan viszont elméleti közpénzesőről és fizetési listás politikai celebekről számoltunk be az Országos Széchényi Könyvtár gazdálkodását elemző cikkünkben:

Tízmilliárd forintot kapott, mégis akadoznak az Országos Széchényi Könyvtár digitális szolgáltatásai

Volt információnk már ekkor arról is, hogy tetemes az OSZK közüzemi tartozása is, a legfrissebb költségvetési beszámoló azonban 2016-os – ez teljesen rendben lévő ugyan, a cégek, civil szervezetek stb is május magasságában frissítik a mérlegeiket, azonban csak fenntartásokkal alkalmas a jelen helyzet becslésére.

Ráadásul nem is volt nagyon könnyű az eligazodás a költségvetési szerv pénzügyi beszámolóiban, már ha pont erre az adatra voltunk kíváncsiak.

A tippünk egyébként 35,5 milliós tartozás volt, mármint 2017 végi állás szerint. Kiderült, nem számolhattunk nagyon félre, a jelenlegi tartozás ugyanis pontosan 40 millió 076 ezer 247 forint.

Mivel voltak némi akadozások a sajtóosztályokon keresztüli kérdéseinkkel előző cikkünk megírásakor, közérdekű adatigénylést küldtünk az OSZK-ba, amit Tüske László főigazgató meg is válaszolt. Innen tudjuk a pontos számot.

Rádi Antónia

Megosztás