Egyéb

Oroszi Babett ismét az Átlátszónál

 

A Junior Príma Díjjal és Gőbölyös Soma-díjjal kitüntetett újságíró három év tévézés után újra az Átlátszó.hu csapatát erősíti decembertől.

Oroszi Babett 33 éves újságíró. Pályáját gyakornokként kezdte, ezután írt bűnügyet, dolgozott női lapnál. Az Átlátszó először 2012-ben igazolta le, itt oknyomozó cikkeket közölt.

Cikksorozatáért, amely a magyar filmvilágban eltűnő állami milliárdokról szólt, megkapta a legjobb oknyomozóknak járó Gőbölyös Soma-díjat. Nem sokkal később a legjobb 30 év alatti újságíróknak járó Junior Príma Díjjal jutalmazták.

Az Átlátszónál sokféle témán dolgozott. Ő írta meg először, hogy Tiborcz István veje vett egy kikötőt Keszthelyen, ahogy azt is, hogy az LMP érintett egy naperőművekkel kapcsolatos korrupciós ügyben. Ő tárta fel az Andy Vajna mögött burjánzó offshore-birodalmat is.

Korábbi cikkei az Átlátszón:

Filmes-ügyek

Tiborcz István kikötője

Andy Vajna offshore vállalkozásai

Felcsúti kisvasút

Naperőmű-mutyi

Oligarcha-leltárát legutóbb Mészáros Lőrinc cégbirodalmával egészítette ki, több, mint 120 vállalkozás tartozik ma már a felcsúti polgármesterhez.

 

 

Oroszi az Átlátszó.hu után dolgozott a Hír24-nél (ma már 24.hu), majd az RTL Híradójának készített televíziós anyagokat. Ezt követően a HírTv Célpont című oknyomozó műsorának riportere lett. Az újságíró 3 év televíziózás után döntött úgy, hogy a továbbiakban ideje nagy részét ismét oknyomozó cikkek elkészítésével tölti – újra az Átlászónál. Erről a 24.hu cikkében nyilatkozott bővebben.

Ugyanakkor Oroszi a képernyőről sem tűnik el teljesen – saját és kollégái Átlátszós tényfeltárásait a HírTv Célpont című műsorában dolgozza fel, havi egy-egy alkalommal.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás