Egyéb

Nemzetbiztonsági kockázat lehet a Russia Today (RT) magyar adása? – Pintért faggatja az LMP

 

Az Átlátszó cikke nyomán Demeter Márta (LMP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez: jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot az orosz állami propagandatévé magyarországi megjelenése?

Nemrég írtuk: Juszt László balodaliként elkönyvelt egykori televíziós személyiség egy, az Átlátszó ellen indított perben olyan dokumentumokat csatolt, amelyből arra lehet következtetni, az orosz állami propagandatévé, az utóbbi években RT-ként emlegetett Russia Today erősen fontolgatja magyar csatorna indítását, s egy időben állítólag Jusztot szánta az adás „magyar arcának”. A dokumentumot az Orosz Befektetési Alap magyarországi igazgatója írta alá.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatban nyújtott be írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek.

Előzmények

Juszt László majdnem a Russia Today magyar arca lett

Jürgen Roth: Pintér Sándor titka

Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök – változatok egy kompromatra

A politikus arra kíváncsi: van-e tudomása a belügyminiszternek arról, hogy az RT magyar adás indítását tervezi, nemzetbiztonsági kockázatnak tartana-e a BM egy efféle tévécsatornát, illetve tudnak-e arról, hogy az MTVA Kunigunda utcai telephelyén már most is működik egy RT-iroda. Pintérnek péntekig van ideje válaszolni.

Korábban is szóltak hírek arról, hogy az RT megtelepedne Magyarországon, akkoriban azonban még Lovas István jobboldali publicistát emlegették, mint aki esélyes a csatorna budapesti vezető posztjára.

Rádi Antónia

Megosztás