vizes vb

197 millióért vesznek alkatrészeket a Duna Arénába

 

Szerencsére még időben eszükbe jutott, hogy szükség van lámpatestekre és tűzjelzőre is. A vizes vb összköltsége jelenleg 103,3 milliárd forintnál jár.

Június 27-én jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a három héten belül kezdődő vizes vb-t szervező állami cégnek eszébe jutott, hogy a bő 43 milliárd forintból felépült, az átadása után is drágult Duna Aréna üzemeltetéséhez szükség van még pár alapvető alkatrészre és eszközre.

Ezek beszerzésére a Bp2017 Kft. szokás szerint a rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írt ki, melyen három cég indult, a H.S.S.-Med Kft., a Mészi-GÉP Kft., és a VAGYONVILL-Debrecen Kft.

A tender nyertese nettó 197 millió forintos ajánlattal a Mészi-GÉP Kft. lett, így ez a cég szállítja a szükséges lámpatesteket, szanitereket, tűzjelzőket, kábeleket és egyebeket az úszópalotába.

Az elmúlt két hétben a vizes vb-vel kapcsolatban kötött, egyéb szerződések is nyilvánosságra kerültek:

– staff- és külső médiaparkoló kialakítása, nettó 215 millió forint

– balatonfüredi parkoló építésénél költségnövekedés, nettó 156 millió forint

– autóbérlés a Bp2017 Kft.-nek, nettó 52,3 millió forint

– a világbajnoksági érmék előállítása, nettó 69 millió forint

– a szervezőbizottság szállítmányozási és raktározási központjának kialakítása, nettó 81 millió forint

Április közepén kigyűjtöttük a Közbeszerzési Értesítőből az összes olyan eljárást, amelynek leírásában a vizes vb-re hivatkozott a kiíró. A szerződéseket összesítő táblázatunk ezen a linken megtekinthető, folyamatosan frissítjük. A szerződésmódosításoknál a becsült összeghez nullát írtunk, és az áremelkedés mértéke szerepel a végösszegnél.

A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg
nettó 103,3 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

Megosztás