vizes vb

Ma csak 340 millió megy a vizes vb-re

 

VIP-parkoló és kerékpárút-töltés is épül a sporteseményre.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a júliusban megrendezésre kerülő vizes vb-re közel 500 millió forintért épít kikötőket a MAHART, és mintegy 380 millióért szállítja hajókkal az utasokat a Müpa és a Dagály között.

Ma ismét megjelent két vizes vb-vel kapcsolatos szerződés az EU-s közbeszerzési értesítőben. Szokás szerint mindkét eljárás hirdetmény nélküli tárgyalásos formában zajlott.

– VIP parkoló és buszterminál kialakítása nettó 298,73 millió forint

Mindkettő a Dagálynál valósul meg a Delta Hungária Építő Kft. kivitelezésében. A cég három ajánlattevő közül nyerte le a munkát a Bp2017 Kft.-től, ami előzetesen 299,62 millióra becsülte a beruházást.

– Kerékpárút töltésének megépítése nettó 42,15 millió forint

A Népfürdő utca- Cserhalom utca terv szerinti nyomvonalon, a Rákos patak felett átívelő gyalogos,- és kerékpáros híd nyomvonala kivételével építi meg, és füvesíti be a kerékpárút töltését a ROLTI Kft. és ZIB Komplex Kft. alkotta konzorcium. Rajtuk kívül még egy ajánlattevő indult a Bp2017 Kft. tenderén, melynek becsült értéke közel 50 millió forint volt.

Április közepén kigyűjtöttük a Közbeszerzési Értesítőből az összes olyan eljárást, amelynek leírásában a vizes vb-re hivatkozott a kiíró. A szerződéseket összesítő táblázatunk ezen a linken megtekinthető, folyamatosan frissítjük. A szerződésmódosításoknál a becsült összeghez nullát írtunk, és az áremelkedés mértéke szerepel a végösszegnél.

A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg
nettó 97,2 milliárd forint.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter május 2-án közölte, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések végösszege 130,6 milliárd forint lesz.

Erdélyi Katalin

Megosztás