vizes vb

Még 1 milliárddal drágult a vizes vb

 

Az ORFK 255 millió forintért vett járőrhajókat, a Fővárosi Önkormányzat 813 milliót költ a Margitsziget fejlesztésének harmadik ütemére.

Április közepén gyűjtöttük össze a vizes vb-vel kapcsolatban kötött szerződéseket, azok alapján a költségszámláló akkor nettó 93,93 milliárd forintnál járt. Jeleztük azonban, hogy még több eljárás van folyamatban, így a kiadások nőni fognak. Most két tender nettó 1 milliárddal dobta meg a számlálót.

járőrhajók 255,8 millió forintért

Az Országos Rendőr-főkapitányság a „FINA világbajnokság eredményes lebonyolítása érdekében” 5 db RIB kategóriájú hajót és a szállításukra alkalmas 5 utánfutót vásárolt a Siófoki Vizirendészeti Rendőrőrs területére a Maritime Kft.-től nettó 105,9 millió forintért.

Ezen kívül az ORFK 5 db zárt fedélzetű hajót, valamint a hajók szállítására alkalmas 5 db utánfutót vett a Készenléti Rendőrség Ferencvárosi kikötőjébe a Ship & Car Kft. – Horváth és Csiki Kft. – Magoss és Magoss Kft. közös ajánlattevőktől nettó 149,9 millió forintért.

– Margitsziget környezetfejlesztésének III. üteme 813,8 millió forint

A Fővárosi Önkormányzat a Varland Kft.-t és a Kobold 2003 Kft. közös ajánlattevőket bízta meg a kertépítészeti fejlesztésekkel. A feladatok között van a Casino környezetének és az Uzsonnás-kert felújítása és átalakítása, valamint a Palatinus strand melletti parkoló, Kő büfé, és az Árpád hídi fogadótér átalakítása is.

A vizes vb kiadásai ezzel a két szerződéssel átlépték a 95 milliárd forintot.

A  vizes vb szerződéseit összesítő táblázatunk ezen a linken megtekinthető, folyamatosan frissítjük a későbbiekben. A szerződésmódosításoknál a becsült összeghez nullát írtunk, és az áremelkedés mértéke szerepel a végösszegnél.

Erdélyi Katalin

Megosztás