vizes vb

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

 

Kuna Tibor cége szervezi a vizes vb rendezvényeit Budapesten és Balatonfüreden.

Még van pár hónap a vizes vb-ig, így teljesen természetes, hogy újabb és újabb tételekkel növekszik a büdzséje, ami pedig már most is négyszerese annak, amiről a kormány eredetileg beszélt. Az átadás után dráguló Dagály után az meg már egyáltalán nem meglepő, hogy a kommunikációs kiadásokra sem sajnálják a pénzt.

Az EU-s közbeszerzési értesítő március 4-i száma szerint 2 milliárd forintot költ rendezvényszervezésre a vizes vb lebonyolításáért felelős állami cég, a Bp2017 Kft.

A tender szerencsés nyertese pedig nem más, mint a Young & Partners Kft., melynek tulajdonosa Kuna Tibor.

A nemrégiben rózsadombi ingatlancéget alapító Kuna a külügyminiszter, Szijjártó Péter barátja, és saját bevallása szerint Istentől kapott küldetése, hogy állami közbeszerzéseken gazdagodjon. Két cége, a Young & Partners és a Trinity sorra kapják a közpénzes munkákat.

A most elnyert megbízás szerint a nyitó- és zárórendezvény kivételével a Young & Partners szervezi a vizes vb összes rendezvényét Budapesten és Balatonfüreden,

„ide értve a Világbajnokságot megelőző felvezető rendezvények, valamint a Világbajnokság és az azt követő Masters Világbajnokság ideje alatt, FINA előírások szerint biztosítandó Market Street-ek üzemeltetése, rendezvényeinek biztosítása, programszervezése, sportprezentációs feladatok ellátása.”

A tenderen indult még a We Love Kreatív Kft. és az Inspire Rendezvényügynökség Kft. is, de ők nem jártak sikerrel.

Erdélyi Katalin

Megosztás