Egyéb

Bizalmasai segítették ki Kertész Balázst – Rogán haverja már nem összeférhetetlen

 

Ügyvédkedhet Rogán Antal kedvenc jogásza, a svájci luxuslakása és ködös belvárosi találkozói révén elhíresült Kertész Balázs. A jogász megszüntette az eddigi összeférhetetlenséget: az ügyvezetést átadta a tanácsadó cégében.

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

Nagyon messzire azért nem került Kertésztől a Monavis Consulting Kft. Tavaly december 10-i szerződéssel az eddigi társtulajdonos, Fürstner József fogorvos üzletrészét is megvásárolta, így Kertész lett a cég egyedüli tulajdonosa. A vételárról mindössze annyi szerepel a cégbíróságra benyújtott szerződésben, hogy „kölcsönösen kialkudott”, és hogy január közepéig kellett kifizetni.

Az ügyvezetői poszton december 20-án Cseley Klára Gizella váltotta Kertészt. Cseley az olajtárolással foglalkozó Opal Szolgáltató Zrt.-ben Kertész kézbesítési megbízottja. A milliárdos forgalmú cégben Kertész igazgatósági tag, és svájci lakcímmel szerepel. Ez az a cím, amelyen található zugi luxuslakást az Átlátszó mutatta be.

Kertészről az Index adta a legalaposabb portrét, de mi is sokat írtunk az ügyvédről:

Titokzatos svájci cégeken keresztül is a Rogán-Kertész üzleti körhöz köthető Fürstner József fogorvos

Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek

Brókercsőd, adócsalás, bennfentes kereskedelem? Hívja a Fintha-Nagy ügyvédi irodát!

Íme Rogán Antal propagandaminiszer kávépartnerének svájci villája

Régi ismerősünk Kertész Balázs, a propagandaminiszter tegnap kiszerkesztett fantomja

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

A Monavis címe azé az ingatlané, amelyben az Index által dokumentált titokzatos találkozók zajlottak. Az Aulich utcai 245 négyzetméteres lakás az önkormányzaté volt. 2011-ben az akkor Rogán vezette kerület 44 millió forintért adta el az ingatlant Fürstnernek, aki később 50 milliós értékben apportálta az addig Kertész tulajdonában lévő és mindössze 500 ezer forint törzstőkéjű Monavisba. Ezzel azonban csak 10 százalékos tulajdonra sikerült szert tennie – derült ki az Index riportjából.

A tulajdoni arányok tekintetében is szűkszavúak a cégbíróságra most benyújtott papírok, amelyek szerint Kertésznek „1 darab üzletrésze” volt, ezt adta el társának.

Az indexes cikk után felmerült, Kertész a jogszabályi előírások szerint nem is tevékenykedhetne ügyvédként, mert céges összefonódásai összeférhetetlenek. Az ügyvédi kamara arról tájékoztatta az Indexet, hogy Kertész megszüntette az összeférhetetlenséget.

Rádi Antónia

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás