Egyéb

Korrupcióinfó: teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója

 

Hadházy Ákos szerint újabb visszaélés gyanúja vetül a Békés megyei fideszes képviselőre, Simonka Györgyre. A kormánypárti képviselő családjának a cége EU-s telephelyfejlesztési támogatást vett fel egy autómosóra, aminek a pályázatban megadott címen nem találták nyomát.

 

Hirdetés

800x600_BUEK

 

A kormányzati korrupciós ügyeket heti rendszerességgel felszínre hozó sajtótájékoztató-sorozat, a korrupcióinfó eheti részében Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megint Simonka György kétes ügyeivel foglalkozott. Ezúttal arra világított rá az ellenzéki parlamenti képviselő, hogy Simonka családjának a cége, az Aktív Klub Kft. 50 milliós telephelyfejlesztési támogatást nyert el, de a cégnek a pályázatban megadott címen soha nem is volt telephelye, és most sem található ott a pályázat céljaként megjelölt autómosó.

Korábbi cikkeink a Hadházy-féle korrupcióinfókról:

Korrupcióinfó: Milliók mentek dinnyekóstoltatásra is – így működik a Simonka György körüli cégháló

Korrupcióinfó: Elszabadult az uniós pénzből épült szellemhajó Győrben

Korrupcióinfó: a trafikok mintájára osztották az uniós tanoda-támogatásokat

Korrupcióinfó: Dél-Békésben is varázsoltak a közpénzekkel

Korrupcióinfó: Azért szüntetik meg az egyik legkorruptabb háttérintézményt, hogy eltüntessék a nyomokat

Korrupcióinfó: fidesz-közeli cégek nyerészkedhetnek a túlárazott Erzsébet-táborokon

Korrupcióinfó: Hová tűnt a Fidelitashoz kötődő Új Nemzedék pénze?

Korrupcióinfó: fideszes kötődésű vállalkozó nyerészkedhetett a munkahelyi képzéseken

Korrupcióinfó: 558 millió forint EU-s pénz ment el 59 darab földbe ásott lyukra

A Tótkomlós, Békéssámosoni út 51. szám alatt található címre Hadházy is ellátogatott, de ott az autómosó helyett egy mezőgazdasági telepet talált csupán. A Nemzetgazdasági Minisztériumnak címzett újságírói kérdésekből kiderült, hogy az autómosó felépült, csakhogy nem Tótkomlóson, hanem Orosházán. Az orosházi címen található telephely a pályázat elnyerése után három évvel került a kérdéses cég birtokába.

Hadházy így foglalta össze a véleményét az ügyről:

„Tehát a Simonka család cége elnyer 50 milliót azzal a céllal, hogy egy „telepfejlesztésre” létrehozott pályázaton Tótkomlóson a cég NEM LÉTEZŐ telephelyét fejlessze, majd pár év múlva vesz egy teljesen másik településen levő telket és ott építi meg az autómosót. Az pedig szinte már megszokott, hogy a képen látott autómosóért kifizetett 70 millió forint kifejezetten túlárazottnak tűnik. 3 munkahelyet is ígér a pályázat, egy pénzváltó autómatával és autómosó autómatával ellátott helyen mondjuk ezt elég nehéz elképzelni.”

 

Az ellenzéki párt antikorrupciós szóvivője egy komplett céghálózatot is felrajzol Simonka körül, és azt vélelmezi, hogy ezek a cégek akítvan részt vettek uniós források eltüntetésében. A cégháló működésének módszerét úgy festi le Hadházy, hogy az uniós pályázati pénzekkel támogatott projektek során a képviselő családjának egyik cége beszámlázott a képviselő családjának egy másik cégébe.

 

mentor menedzsment1-page-001 (1) mentor menedzsment1-page-002 (1)

mentor menedzsment1-page-003 (1)

 

 

Korábbi cikkeink Simonka Györgyről

Házkutatást tarthattak a dinnyekartelles fideszes képviselőnél

Korrupcióinfó: Dél-Békésben is varázsoltak a közpénzekkel

Határokon átívelő sajtószolgáltatásban is nagyot alkot a dinnyekartelles Fideszes

Gipsz Jakab és a dinnyekartell

Itt a civil támogatások listája: a kormány mellett demonstrálni menő

 

Vágó Gábor

Újévi előfizetési akció!

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás