Egyéb

Tovább működhet a Kulcsár-féle brókerbotrány központi cége, a Britton Capital & Consulting

 

A Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik központi cége, a Britton Capital & Consulting kényszertörléséről szóló határozatot. Így kicsit nehezebbé vált lenyúlni a megmaradt fő Britton-befektetést, a Kartonpack dobozgyárat, amire Fidesz-közeli csapatok ácsingóznak.

 

Tavaly májusban került kényszertörlés alá, a bíróság december közepi határozatával azonban fellélegezhet a Kerék Csaba érdekeltségében álló Britton Capital & Consulting Kft. A másodfokú határozat ugyanis hatályon kívül helyezte a társaság kényszertörlését megindító végzést. Ami egyébként azon alapult, hogy a NAV törölte a Britton adószámát.

Könnyen lehet, hogy a céget mostanában ért számos kellemetlenség egy nagyobb lenyúlási akció része. A Britton ugyanis 62 százalékos tulajdonos a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-ben, amire Fidesz-közeli befektetőknek fáj a foguk. A Kartonpack ugyanis biztos piaccal rendelkező „jó” cég: gyógyszergyáraknak készít csomagolóanyagot. A 200 forintos névértékű papírok legutóbb 551 forintért keltek el, a saját tőke a tavalyi harmadik negyedéves gyorsjelentés szerint 1,6 milliárd forint.

Korábbi cikkünkben bemutattuk Fintha-Nagy Ádám ügyvédet, aki egy vitatott – a rendőrség által bennfentesség gyanújával vizsgált – akcióval 30 százalékos pakettet szerzett a Kartonpackban. Fintha-Nagy és ügyfelei, üzletfelei, baráti köre révén a szálak az V. kerületi ingatlanmutyi felé, illetve más, nagy brókercsődök (Quaestor, Lasalle) irányába vezetnek:

Brókercsőd, adócsalás, bennfentes kereskedelem? Hívja a Fintha-Nagy ügyvédi irodát!

Kerék Csaba ugyanakkor csak átmenetileg lélegezhet föl. Amennyiben jogerősen is elítélik a jelenleg megismételt másodfokú eljárásban folyó K&H-s brókerügyben, nehezen kerülheti el a vagyonelkobzást. Márpedig akkor fölpöröghet a Britton-vagyon hiénázása is.

Rádi Antónia

Év végi előfizetési akció! Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás