Egyéb

4 milliárdot költ székházára a Fekete György-féle Művészeti Akadémia

 

A közbeszerzést egyedüli ajánlattevőként a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte.

 

A Fekete György által vezetett Magyar Művészeti Akadémia (MMA) még 2014 novemberében vette meg az Andrássy út 101. szám alatt található Schanzer-villát, amely 2006-ig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székháza volt.

Egy 2015 októberében kelt kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az MMA székházának kialakítását. A székház az Andrássy út 101. sz. és az azzal szomszédos, Bajza utca 31. sz. alatt található ingatlanban (Freund-villa) kerül kialakításra.

A székház tervezésére gyorsított eljárásban 140 milliót költött az MMA, most pedig elkezdődik a megvalósítás is.

Az uniós közbeszerzési értesítő december 30-i számában megjelent tájékoztató szerint a kivitelezésre még októberben kiírt nyílt tendert egyedüli pályázóként a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte nettó 3,98 milliárd forintos ajánlattal.

A közbeszerzési tájékoztató szerint az MMA székházának kialakítása 20 hónapig fog tartani, és a nyertes cég sok munkafázist alvállalkozókkal fog elvégeztetni.

A Laki Épületszobrász Zrt. meglehetősen sikeres az állami tendereken: 824 millió forintért újítják fel a Hild-villát az MMA-nak, valamint összesen 7 milliárdért építenek a West Bauval lovardát és egyéb épületeket a Várba.

Erdélyi Katalin

Év végi előfizetési akció!

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás