Egyéb

4,4 milliárdért épül versenyuszoda Kaposváron

 

A munkát a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt. és a Fertődi Építő Zrt. nyerte.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint újabb nagy vízi sportlétesítmény épül Magyarországon.

Ezúttal Kaposváron húznak fel egy versenyuszodát nettó 4,4 milliárd forintért. A megbízást a Fertődi Építő Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta FM Kaposvár Uszoda Konzorcium nyerte.

A kaposvári önkormányzat december elején kötött szerződést  a kivitelezőkkel, akiknek 24 hónap alatt kell megépíteniük a 7 500 négyzetméter alapterületű, 3 szintes, 800 fős lelátóval rendelkező, FINA szabályoknak megfelelő, 10 pályás versenyuszodát és a kapcsolódó létesítményeket.

Az uszoda a Modern Városok Program keretében épül, amire tavaly októberben Orbán Viktor 120 milliárd forintos fejlesztési támogatásról állapodott meg Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

A Magyar Építő Zrt. egyértelműen Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető: a céget tavaly májusban vásárolta meg a Körösaszfalt Zrt., amelynek anyacége a Duna Aszfalt Kft., Szíjj László érdekeltsége. A Körösaszfalt vezérigazgatója, Pálffy Balázs Mészáros jövendőbeli veje, aki helyet kapott a Magyar Építő Zrt. igazgatóságában is.

A Magyar Építő Zrt. és a Fertődi Építő (FÉSZ) Zrt. novemberben a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 milliárdos tenderén is befutó lett, a FÉSZ pedig legutóbb a Császár-Komjádi uszoda 3,46 milliárd forintos felújítását is megnyerte.

Az állami tendereken a Magyar Építő Zrt. rendkívül sikeres, sorra kapja a nagyösszegű megbízásokat. Márciusban megírtuk, hogy a cég 6 milliárd forintért végzi a Ludovika Campus bővítését; de közel 1 milliárd forintos megbízást kaptak az egyik MNB-alapítványtól is, a Millenárisnál pedig 470 millióért dolgoznak a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen. Kaposváron pedig a ZÁÉV konzorciumi partnereként 6,9 milliárdért újítják fel a színházat.

Erdélyi Katalin

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás