Egyéb

Reklámcége is lett a Mészáros-közelben épülő médiabirodalomnak

 

Reklámügynöki tevékenységet végez majd a Printimus Kft., amelyet a napokban hozott létre a Mediaworks kiadó új tulajdonosa, a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Press Zrt.

„A kezelésében lévő médiaportfolió reklámtevékenységnek koordinálása érdekében” hozta létre az Opimus Press a Printimus Kft.-t – olvasható a tőzsdén jegyzett anyacég, az Opimus Group Nyrt. közleményében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Opimus Press október 25-én vette meg a hazájában sikkasztással vádolt osztrák pénzember, Heinrich Pecina érdekeltségét, a Mediaworks kiadót. Pár héttel azután, hogy Pecináék bezárták a 60 éve megjelenő Népszabadságot, a legolvasottabb magyar nyelvű politikai napilapot. Így is marad szépen média a több mint ezer főt foglalkoztató kiadónál: 13 megyei/regionális napilap, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, magazinok és két nyomda.

Az Opimus – amely mindeddig a becsődölt Buda-Cash brókerház vagyontemetőjeként volt ismeretes – az idén tavasszal került Mészáros közelébe. Ekkoriban alapította az nyrt az Opimus Presst is, amely nem sokkal később 20 millió eurós kötvénykibocsájtásba fogott – ekkor már sejthető volt, hogy a Pecina-féle ügylet előkészítésére.

Az Opimus kacifántos módon kötődik Mészároshoz, a részletek itt olvashatóak:

Mészáros Lőrinc hatalmas médiabirodalomra tenyerelhet

Megy a bruszt a Népszabi kiadójáért, de még nem ütötték nyélbe az üzletet

A Buda-Cash-csődtől a Népszabadság likvidálásáig

Oligarcha-alkuk, zsarolások és gyáva arrogancia – ezért zárták be a Népszabit

Az anyacég nemrég közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében az áll, hogy 80 százalékkal ugrottak meg tavaly év vége óta a cég kötelezettségei, a növekedés oroszlánrészét az Opimus Press kötvénykibocsájtása adja. A részvények ennek – és a gyorsjelentés szerinti veszteség – ellenére továbbra is szárnyalnak. Míg a 25 forint névértékű papírok 180 napos átlagára 33 forint, az utolsó ár 41 forint volt. Az éves maximumot (48 forintot) négy nappal a Mediaworks-megállapodás aláírása előtt érte el a papír.

Rádi Antónia

Már megint itt van az év vége. Az Átlátszó idén is keményen dolgozott azért, hogy átláthatóbb és szabadabb legyen Magyarország. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás